Avokado on ominaisuuksiltaan superkasvis, joka jarruttaa ikääntymisen merkkejä ja vaivoja. Erityisen tärkeää avokadoista nauttiminen on sydämestään huolehtivalle naiselle.

1. Hyvää sydämelle

Avokadosta on rasvaa lähes viidesosa. Suurin osa siitä on pehmeää rasvaa, joka hoitaa ja suojaa sydäntä. Pehmeät, tyydyttymättömät rasvat auttavat pitämään veren kolesterolipitoisuuden ja verenpaineen hallinnassa. Lisäksi ne voivat parantaa sokeriaineenvaihduntaa.

Nainen, tunnetko vaarallisen sydänoireen?

2. Luteiinia silmille

Avokadot ovat erittäin antioksidanttipitoisia. Ne sisältävät esimerkiksi rasvaliukoista luteiinia, joka edistää silmien terveyttä. Luteiini pienentää harmaakaihin riskiä ja auttaa ehkäisemään silmänpohjan ikärappeumaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Lukijoiden parhaat avokadoreseptit

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Ihon ystävä

Avokadon terveelliset rasvahapot, esimerkiksi hyvinvoinnille välttämätön omega-6-sarjan linolihappo, suojaavat ja vahvistavat ihoa. Täyteläisessä hedelmässä on muitakin ihoa helliviä ravintoaineita, kuten A-, B-, C- ja K-vitamiinia sekä luteiinia ja zeaksantiinia, jotka auttavat pitämään ihon heleänä.

Näin rasvaat oikein (ei liikaa eikä liian vähän)

4. Kuidulla kylläiseksi

Avokado on kuitupitoisuudessaan kasvikunnan kärkikastia: kuitua on lähes viisi kertaa enemmän kuin omenassa tai kaurapuurossa. Kuitu lisää kylläisyyden tunnetta ja pitää nälän pidempään loitolla. Se edistää vatsan toimintaa, tasapainottaa verensokeria ja pienentää veren kolesterolipitoisuutta. Puolikas avokado sisältää saman verran, 4 g, kuitua kuin 3 dl kaurapuuroa.

Tiedätkö, mistä saat kuitua?

5. Kaliumia keholle

Avokadossa on runsaasti kaliumia, suunnilleen yhtä paljon kuin urheilijoiden lempihedelmässä banaanissa. Kalium on elimistössä natriumin vastavaikuttaja ja sen tasapaino on tärkeä sydämen, hermoston ja lihaksiston toiminnalle. Kaliumia tarvitaan esimerkiksi nestetasapainon ylläpitoon ja verenpaineen säätelyyn.

Asiantuntija: ravitsemusterapeutti Leena Putkonen

Sisältö jatkuu mainoksen alla