Mitä ruokaa kannattaa syödä, jos on puute biotiinista, B12- tai E-vitamiinista? Lue asiantuntijan lista.

A-vitamiini:

Maksa, rasva­levitteet, oranssit ja tumman­vihreät kasvikset, maito­valmisteet, muna

B-vitamiinit:

Tiamiini B1: Sianliha, täys­jyvävilja, palkokasvit, pähkinät, peruna

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Riboflaviini B2: Maito ja maito­valmisteet, liha, muna, täysjyvävilja, pavut

Niasiini B3: Liha, maito, ­muna, täysjyvävilja, pähkinät, sienet, palkokasvit

Biotiini: Maksa, liha, kala, ­muna, soijapavut

Pantoteenihappo B5: Liha, ­kala, täysjyvävilja, vihan­nekset

Pyridoksiini B6: Sian- ja siipikarjanliha, munankel­tuainen, maitotuotteet, kala, täysjyvävilja, kasvikset

Folaatti: Kasvikset, hedelmät, marjat, täysjyvävilja

B12: Vain eläinperäiset tuotteet kuten liha, kala ja maito

C-vitamiini:

Marjat, hedelmät ja ­kasvikset

D-vitamiini:

Auringonvalo, kala, D-vitaminoidut elintarvikkeet ja rasvalevitteet, muna

E-vitamiini:

Rypsi- ja auringon­kukka­öljy, pähkinät, ­siemenet, rasva­levitteet

K-vitamiini:

Vihreät lehti­kasvikset, kasvi­öljyt, maksa

Asiantuntijana ravitsemus­tutkija, laillistettu ravitsemusterapeutti
Merja Paturi THL:stä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla