Kun yöllä pitää herätä niskajumiin, kuinka vakavaa se on?

Minulla on jatkuvaa päänsärkyä, jonka oletan johtuvan niska-hartiaseudun kovettumista. Herään usein päänsärkyyn ja niskat ovat jumissa. Minkälaiset niskan venytysliikkeet ovat ”sallittuja”? Luin jostakin, että kädellä auttaminen niskanvenytyksessä ei olisi suotavaa.

Hyvämieli

Kuinka tavallinen tuo vaivasi onkaan! Hienoa, että olet löytänyt aktiivisen harjoittelun tien, joka onnistuessaan sysää kyllä jännityspäänsäryn historiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Niskan, siis kaularangan omahoito tähtää kolmeen tavoitteeseen. Ne ovat liikkuvuuden parantaminen, liikeratojen korjaantuminen ja kaularangan tukilihasten vahvistuminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuvat ja oppaat ovat hyväksi avuksi, mutta kannattaa ehdottomasti hakeutua fysioterapeutille. Ei kuitenkaan hieronnan toivossa vaan ennen kaikkea hakemaan eväät omatoimiseen harjoitteluun.

Kaikki liikkeet ja harjoitteet, myös venytykset, on arvioitava sen mukaan, auttavatko ne pääsemään mainittuihin tavoitteisiin. Näyttäisi siltä, että passiivinen venyttäminen kannattaa korvata muilla harjoitteilla.

Hyvä ja halpa kotikonsti on jumppapallo. Säännöllisesti käytettynä se suoristaa ryhdin ja parantaa muutenkin tasapainoa. Pallo kannattaa siis ottaa tuolin korvikkeeksi olohuoneeseen, muuten se jää käyttämättä.
Pallon mukana seuraa hyviä venyttelyohjeita...

Sisältö jatkuu mainoksen alla