Voiko polven naksuna enteillä nivelrikkoa?

Polveni naksuu, kun ojennan sitä koukusta suoraksi. Polvi on ollut joskus lievästi kipeä, mutta kipu on mennyt ohi parissa päivässä. Minulla on nivelrikkoja ranteissa, joten onko tämäkin sitä? Olisiko syytä tutkituttaa? Nimimerkki Kati

Koko lailla terveestäkin polvesta tuppaa kuulumaan kivutonta rutinaa ja napsetta ojennus-koukistusliikkeessä, mutta voihan tuo kertomasi olla merkki alkavasta nivelrikosta.

Tuon kummempaa varmentamista ei välttämättä tarvita, vaan nivelrikon hoidon voisi hyvin aloittaa – siitä ei taatusti ole haittaa. Hoidolla tarkoitan liike- ja liikuntaharjoittelua, jota tavallisimmin fysioterapeutti ohjaa. Tähän liittyy olennaisesti myös kotiharjoittelu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos sinulle on sattunut kertymään liikapainoa, niin tuon kuorman keventäminen on tärkeää sekin. Tämä kaikki vaatii sisua ja päättäväisyyttä, sillä tulokset eivät tule viikossa eivätkä kahdessa, vaan vasta useiden hoitoviikkojen myötä. Työ kyllä palkitsee tekijänsä, kun polvi, koko keho ja mielikin voivat sitten paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
kevättä

Täälläkin yksi polvennivelrikosta kärsivä,tutkittu on ja lääkkeitä en voi syödä kipuun muuta kuin panadolia.Parempi kipuhoito on kuitenkin ollut hevosgeeli siinä on kamferia,mentolia ja arnikkiöljyä.Ensin viilentää ihoa sen jälkeen lämmittää.

Mitä tämä "hevosgeeli" on oikealta nimeltään ja mistä sitä voi ostaa?

Itsellä on ollut neljä vuotta molemmissa polvissa nivelrikko ja vasemman käden nimetön ja keskisormessa nveltulehdus särkyyn  600mg Burana tarvittaessa ja yrttivoidetta, kylmä hevosgeeliä,Glucadol 400 mg 3 tabl/päivässä .Kivut välillä rauhoituneet.Harrastan pyöräilyä , uintia.

Kävelyssä välillä rappuissa tuntuu polvien nivelrikkot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla