Ulosteen karkailu on harmillinen vaiva, josta kannattaa puhua lääkärille ujostelematta. Apukeinoja löytyy lääkkeistä jumppaan.

Olen 58-vuotias, 69 kiloa painava terve nainen. Lenkkeilen paljon, ja aamuisin onkin juostava, nimittäin vessaan, ettei uloste mene housuun. Kesäpaikallamme en aina ehdi, ja se on tosi noloa. Minulla ei ole ripulia eikä ummetusta, ja siedän kaikkia ruokia. Käytän Deprakinea 8 vuotta sitten tehdyn aivokalvokasvaimen leikkauksen jälkeen, lisäksi minulla on verenpainelääkitys. Nimimerkki Huolekas rouva

Jos on virtsan karkaaminen arka aihe, niin ulosteen karkaaminen lienee vieläkin arempi. Kiitos, kun rohkenit lähettää kysymyksesi.

Kerroitkin jo tärkeitä esitietoja suolesi toiminnasta, joten päähuomio keskittyy nyt peräaukon sulkijalihasten toimintaan. Tutkiminen tehdään huolellisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ensin selvitetään, miten sulkijalihas toimii. Potilas ponnistaa ja seurataan, miten väliliha liikkuu, peräaukko supistuu. Sitten tunnustellaan sormella sisemmän sulkijalihaksen lepotila ja puristuskyky. Peräsuoli ja usein koko paksusuoli tähystetään saman tien kasvaimien ja pullistumien poissulkemiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos sisempi sulkijalihas tuntuu heikolta, lääkäri aloittaa ripulin itsehoidosta tutun loperamidi-nimisen lääkityksen. Myös lantionpohjan lihasvoimistelu tuo apua eli samanlainen jumppa, jota käytetään rasitustyyppiseen virtsankarkailuun. Avuksi tulee asiaan perehtynyt fysioterapeutti.

Hankalat tapaukset ohjataan aina erikoislääkärille, proktologille, jolla on vielä ässiä hihassa. Tärkeää onkin siis ottaa se ensimmäinen askel, rohkeasti, ujostelematta.

A-haa, täältä onkin näemmä poistettu tuo eräs asiaton viesti, joten nyt tuo kirjoittamani 3. mielipide ei pidäkään paikkaansa, kun sitä ilkeää viestiä ei näy! Onneksi! :)

Lainaus:

Kyseessä voi olla peräsuolisyöpä. Tuttavan miehellä oli samanlainen vaiva pitkään ennen kuin meni lääkäriin ja diagnoosi oli syöpä ja nyt hän on vainaa kun ei ajoissa mennyt tutkimuksiin vaikka vaimonsa patisti häntä monet kerrat.

Näin siinä juuri voi olla, vaikka ei saisi pelotella!! Minunkin miehelläni oli oireita, eikä auttanut patistelut kuin vasta liian myöhään, joten vainaja on nyt hänkin, aivan samanlainen tilanne siis...! :(

Sisältö jatkuu mainoksen alla