Minulla on todettu iso palleatyrä. Suureneeko se vatsalihasliikkeitä tehdessä?Mummeli, 65

Kyllä vain, vatsalihasliikkeiden treenaus voi vaikuttaa palleatyrään. Palleatyrä on pallealihaksessa oleva aukko. Mahalaukun yläosaa työntyy sen läpi välikarsinan puolelle, missä tavallisesti on vain ruokatorvea.

Vatsalihasliikkeitä tehdessä vatsaontelon nouseva paine voi työntää mahalaukun yläosaa välikarsinan puolelle, ainakin jos palleatyrä on lähtö­kohtaisesti sellaista liukuvaa tyyppiä.

Tämä suureneminen – jos sitä nyt edes tapahtuu – jää pahimmassakin tapauksessa tilapäiseksi, eikä vatsalihasten harjoittaminen toki aiheuta mitään vaurioita. Mutta mahansisältöä voi nousta ruokatorveen ja jopa suuhun, joten vatsalihaksia ei kannata jumpata muuten kuin tyhjällä vatsalla, ruokakelloa odotellessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aloittajan vaivaan en osaa kommentoida, mutta otsikon asiaan on kokemusperäinen vastaus.
Itsellä lievä palleatyrä ja päivittäiset vatsalihasliikkeet auttavat huomattavasti närästysoireisiin. Omalla kohdalla ei ole kyse ylipainosta tms.
t.myyrä

Laihduttaminen varmaan auttaa, vai auttaako? Millä keinolla saisi vatsansa toimimaan jatkuvasti normaalisti.JA MITEN TURVONNEEN, HILLITÖMÄN ISON SUOLISTON SAISI PIENEMÄÄN, ETTÄ SE PYSYISI KYLKIEN ALLA, EIKÄ RETKOTTAISI ETEEN JA SIVUILLE, KUN ON KASVANUT NIIN JÄTTIMÄISEKSI, ETTÄ ISTUESSA KYLKILUUN ALAREUNA PAINAA SYVÄLLE SUOLISTOON?

Sisältö jatkuu mainoksen alla