Kipeän mällin kanssa on käyty jo lääkärissäkin. Mikä avuksi peräpukama- ja laskeumavaivoihin?

Minulle tuli kookas ulkoinen peräpukama, joka jouduttiin sairaalassa halkaisemaan ja tyhjentämään. Tästä vaivasta haluaisin paremman ymmärryksen.

Vuosi sitten kärsin suolistotulehduksesta, jossa oireina oli veristä vuotoa ja peräaukon kramppeja. Sen jälkeen suoleni ei ole tyhjentynyt kunnolla, vaan joudun auttamaan käsin painelemalla. Laskeumavaivaakin minulla on. Mitä pitäisi tehdä?

Nimimerkki Mummi 66v

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aloitetaanpa tuosta pukamasta. Peräaukon suun ympärillä on tiheä laskimoverisuonten punos. Ulkoinen peräpukama syntyy, kun jokin laskimoista repeää, ja tuosta putkahtaa kookas, tummaa laskimoverta pullollaan oleva kipeä veripahkura. Se pullahtaa näkyviin peräaukon suulle, työntyy ulospäin limakalvon ja ihon rajalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suurimmat, joita itse olen hoitanut, ovat olleet peukalonpään kokoisia. Jos näet sanan anaalihematooma, niin se tarkoittaa juuri tätä.

Kun tuollaisen kipeän mällin kanssa menee lääkäriin, on odotettavissa, että lääkäri halkaisee ja tyhjentää sen saman tien. Puudutuksen jälkeen tietty.
Sen jälkeen peräaukkoa pitää suihkuttaa kotona pari kolme kertaa päivässä, kunnes haavasta ei tihku enää mitään. Laskimon repii pukamaksi asti kaiketi paine.

Voisi ajatella, että tuo suolistotulehdus ja etenkin sen jälkeinen ulostamisvaikeus voisi sinun kohdallasi selittää pukaman synnyn.

Laskeumavaiva tarkoittaa vatsaontelon pohjan pettämistä ja siitä seuraavaa elinten lipsahtamista synnytyskanavaan. Osallisena voi olla peräsuoli. Jos et vielä ole käynyt gynekologilla, niin se sinun kannattaisi tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla