Nuhajakson aikana en tahtonut kuulla mitään oikealla korvallani, ja nuhan hellitettyä korva alkoi kaikua. Jos radio on kovalla, korvassa kaikuu.
Kun puhun puhelimeen, oma ääneni kaikuu. Tärykalvot näyttävät lääkärin mielestä terveiltä, mutta kuulokäyrässä on alenemaa. Voisiko korvalääkäri auttaa? 71-v nainen

Diagnoosi on helppo: tuon paremmin ei voi kuvata avoimen korvatorven vaivaa. Tuba apertaksi sitä sanotaan.

Korvatorvi nenänielusta välikorvaan on tavallisesti kiinni aina, paitsi kun nielaistaan. Korvatorven sulkeutuminen on aika monimutkainen tapahtuma, joka vaatii tiettyjen lihastenkin toimintaa. Tässä systeemissä on nyt jokin häiriö.

Korvalääkäri on oikea osoite. Siellä tila saadaan oikeasti varmistettua, ja onpa hankalaan tuba apertaan kehitetty leikkaustekniikoitakin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oikeassa korvassa kuuluu omapuheeni sekä toisten puhe kaikuu ,vaikea saada selvää puheesta.Tämä toistuu toista kertaa,muutama viikko sitten oli sama tilanne,otin ja liottelin korvaa vannassa,kaiku ei heti làhtenyt mutta seuraavana päivänä se hävis.Nyt se on tullut uudelleen ,nuo keinot ei enää auta. Haluaisinkin tietä onko toislla ollut samanlaista ongelmaa? Terveisin: kaikukorva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla