Alkaako ihosi kiristyä ilmojen kylmetessä? Kokeile ennakkoluulottomasti erilaisia rasvoja, niin voit löytää itsellesi sopivimman.

Syksyn kylmetessä usein iho alkaa kuivua. Kun keskuslämmitys laitetaan päälle ja huoneilmakin kuivattaa, voivat ihon muutokset olla nopeita. Siksi on hyvä aika terästää taas omia rasvausrutineeja.

Ihon kannalta on sama, onko tuote ostettu apteekista vai erikoisliikkeestä. Siksi löydät kokeilemalla itsellesi ja ihotyypillesi parhaan vaihtoehdon.

Kokeile perinteisten rasvojen lisäksi myös öljyjä ja valitse kuivempiin kohtiin rasvaisempaa täsmävoidetta. Jos iho säännöllisen päivittäisen rasvaamisen jälkeenkin kuivaa ja kutisee, hae apua asiantuntijoilta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ruokakaapilta iholle

Myös kaupan ruokahyllyltä löytyy tuotteita, joita kannattaa kokeilla ihonhoidossa. Jos pidät kookoksen tuoksusta, levitä kookosöljyä iholle ihan sellaisenaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kevyeen ihonkuorintaan saat oivan tahnan hunajasta,  johon lisäät hyppysellisen valkaisematonta merisuolaa. Avokadosta ja oliiviöljystä saostuu mukavan hoitava kasvonaamio. Jos pidät saunomisesta, kokeile kuorruttaa iho pehmentävällä hunajalla ennen saunaa.

Öjyvaihtoehto: Pumppupullosta on helppo suihkauttaa öljyä ihon pintaan. No7 Pampering Dry Oil Body Spray, 200 ml, 17 e. Päivittäistavarakaupat.

Oikein kuivalle iholle: Vichyn Nutriextra Creme on kehitetty erittäin kuivan ihon tarpeisiin,  200 ml, 19 e. Apteekit.

Atooppisuuteen taipuvalle: Babé Emollient Cream, 200 ml, 30 on kutinaa ja hilseilyä rauhoittava tuote. Apteekeista.

Huomaan edellisiä kommenttejä lukiessani olevani erittäinkin onnekas. Minulla on hyvä tasainen iho, joka puolella. Kasvoihin ja kaulaan käytän korketasoista hoitovoidetta yöksi ja päivällä kevyempää kosteuttavaa. ja joka suihkun tai kylvyn jälkeen vartalolle hyvälaatuista kosteusvoidetta. Nuo ovat riittäneet ja iho on tasainen ja silkinpehmeä. Taidankin vuoden aikana kayttää vartalovoiteita litrakaupalla.

Vierailija

Kyllä, kyllä. Rasvaa huutaa kuiva ja atooppinen ihoni. Käytän öljyjä kasvoille ja vartalolle, kosteusvoiteet kautta linjan ovat liian heppoisia iholleni. Juuri muuta en käytäkään kuin luonnosta saatuja, aitoja tuotteita. Hunaja on myös minun iholleni sellaisenaan liian voimakasta, sekoitan sitä esim. kookosöljyyn. Seoksella hoituvat hiuksetkin. Olen allerginen jopa testatuille laatutuotteille, jotka maksavat ylettömästi. Meikeistä käytän vain ripsiväriä, kulmakynää sekä huulipunaa. Sävyttävän päivävoiteen ostan apteekista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla