Käytän happosalpaajalääkettä, esome-pratsolia, 20 mg päivittäin refluksitautiin. Voinko aloittaa Acetiumin syönnin? Se kuulemma suojaa vatsaa.- Jasmi

Mitään estettä ei ole. Acetium-kapselin L-kysteiini -niminen aminohappo eliminoi asetaldehydiä, joka tiedetään syöpävaaralliseksi aineeksi. Asetaldehydi on alkoholin palamistuote ja saamme sitä paljon kaikista käymistuotteista. Alkoholituotteista, hapatetuista maitotuotteista, hapankaalista... Ja tupakasta, jos kessuttelemme. Myös suun ja ruuansulatuskanavan normaalit bakteerit ja hiivatkin hajottavat alkoholia hetkessä aldehydiksi, ja näin altistumme sille.

Pohditaanpa lisää. Normaalisti mahalaukku on bakteereille liian hapan eivätkä ne pääse sinne tuottamaan asetaldehydiäkään. Mutta joskus helikobakteeri, joka sietää mahalaukun happaman ympäristön, voi aiheuttaa hapottoman mahan, atrofisen gastriitin.  Helikobakteeri asettuu mahalaukkuun jo lapsuudessa, ja se on noin joka toisella meistä. Valtaosa ei koskaan tiedä sen olemassaolosta, ja hyvä niin – olkoon siellä. Mutta hapottomassa mahassa syntyy asetaldehydiä niin helikobakteerin kuin muidenkin bakteerien vaikutuksesta. Acetium neutraloi tätä asetaldehydiä.
Mutta entäs pitkäaikainen happosalpaajien käyttö? Sehän johtaa vaihtelevaan hapottomuuteen, kuten tiesitkin. Yli 20 vuoden kliininen kokemus kertoo, ettei käyttöön liity lisääntynyttä syöpäriskiä. Silti helikobakteeri on hyvä tutkia ja häätää ylävatsaoireiselta ja silloin, kun suunnitellaan pitkäkestoista happosalpaajahoitoa.

Kukaan ei tiedä, paljonko asetaldehydi yleensä aiheuttaa syöpätapauksia ja paljonko laajamittainen Acetiumin käyttö niitä vähentäisi. Siksi Käypä Hoito -tyylistä ohjetta sen käytölle ei ole olemassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lääkkeen haittavaikutukset? Olen syönyt muutaman kuukauden omepratsolia ja iloinnut refluksin kurissapidosta. Nyt ovat maksa- ja sokeriarvoni nousseet rajusti ja sain päivittäin kiukkuraivokohtauksia. Kokeilen nyt happolääkkeen lopettamista ja 3 ensimmäisen päivän aikana ei ole yhtään kertaa päreet palaneet! Tämä on jälleen kerran iäkkäässä elämässäni todiste siitä, etten siedä mitään lääkettä? (Verenpainelääkkeitä kokeiltu yli 20).

Nimimerkki Lääkeresistenssi

Sisältö jatkuu mainoksen alla