Lapsettomuudesta kärsivä henkilö on huolestunut diabetesriskistään. Mitä tähän sanoo omalääkäri Risto Laitila? Voit lähettää hänelle myös oman kysymyksesi mistä tahansa aiheesta.

Hei, kerrotko insuliiniresistenssistä? Minulle on määrätty Metformin-lääke.
Onko diabeteksen puhkeaminen väistämätöntä vai voiko sen vielä välttää?

Minulla on normaalit paastosokeriarvot, sokerirasitustestiä ei ole tehty. Painoindeksi on 33. Olemme mieheni kanssa kärsineet lapsettomuudesta, ja tästä syystä on aloitettu Metformin-lääkitys.

Nimimerkki Insuliiniresistenssi

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Insuliiniresistenssi on metabolisenoireyhtymän ytimessä. Siihen vaikuttaa niin meidän perimämme kuin ruuan energiakuorma, hiilihydraatit ja rasvat. Insuliinin teho hiipuu. Lihas-, rasva- ja maksasolut eivät avaa solukalvojaan, kun insuliini koputtaa ovelle, jotta sokeri pääsisi sisään. Tähän haima reagoi lisäämällä insuliinin tuottoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toisilla haima jaksaa pitempään kuin toisilla. Tämä vaikuttaa verenkierrossa
kulkevan sokerin määrään ja lisää sitä triglyä ja härskiintymisherkkää LDL-kolesterolia, jota maksa verenkiertoon puskee.

Linkki on PCO-oireyhtymään elimunasarjojen monirakkulatautiin, joka voi haitata raskauden käynnistymistä,mutta yksin metabolinen oireyhtymä ei käsittääkseni heikennä raskaustoiveita.

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla