Verenpainettani on lääkitty 25 vuotta. Nyt peruslääkkeenä on betasalpaaja Bisoprolol 5 mg päivässä, ja Rosuvastatiini 10 mg pitää kolesterolin kurissa. Viimeiset viisi vuotta olen käyttänyt Furesis-nesteenpoistolääkettä, jonka annos on 40 mg kaksi tablettia aamuisin. Silti jalkani ja käteni ovat turvoksissa ja veren kaliumsuola putoaa liian alas, jopa arvoon 2.5. Siksi otan kuusi tablettia Kaleorid 1 g. Onko tässä mitään järkeä? Sydämeni on tutkittu, ja sen on sanottu olevan ok. Olen 65-vuotias.Toinen mummo

Ei ole järkeä. On otettava aikalisä ja palattava lähtöruutuun. Lääkityksesi ei kestä kriittistä päivänvaloa. Furesis-nesteenpoistolääkkeen käyttöä kohonneen verenpaineen hoidossa voi perustella vain, jos on sydämen vajaatoiminta tai jos munuaiset toimivat huonosti. Ja silloinkin sillä olisi syytä olla kumppani niin sanotuista ACE-estäjistä tai ATR-salpaajista eli lääkkeistä, jotka tukevat sydäntä ja suojaavat munuaisia. Samalla ne usein korjaavat nesteenpoistajien perussynnin, kalium­vajeen, eikä kourallista kaliumtabletteja tarvita.

Betasalpaajaa käytetään sinun ikäiselläsi verenpaineen hoitoon, jos sydämen rytmissä on havaittu ongelmia tai jos sepelvaltimotauti kiusaa sydänlihasta. Betasalpaaja harvoin riittää yksin, ja hyvä hoitotasapaino kaipaa lääke­yhdistelmän.

Mitä turvotuksiin tulee, niin on lista syitä, muun muassa munuaisten ja maksan toiminnanhäiriö sekä kilpirauhasen vajaatoiminta, jotka verikokein on suljettava pois. Ja kun lääkitystäsi nyt tarkastellaan kriittisesti, niin tuo rosuva­statiininkin käyttö kannattaa vielä pohtia lääkärin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rosuva­statiinia ei ikäisesi naisihmisen kannata syödä, ellei kanna mukanaan riskitekijöiden kasaumaa, kuten surullista verisuonisairauksien sukuhistoriaa ja diabetesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sopiiko valkosipuli verenpainelääkkeeksi ainoastaan "mummoille", siis
heille joilla on lapsenlapsia? Entäs muut nais- ja/tai mieshenkilöt?

Sisältö jatkuu mainoksen alla