
Ohjeessa neuvotaan käyttämään leivontamargariinia, mutta sen sisältämä kova rasva huolestuttaa. Mitä tehdä?
Pullaa tulee leivottua säännöllisesti ja olen käyttänyt taikinaan leivontamargariinia.
Nyt vertailin kaupan rasvahyllyllä margariinin ja öljy-voiseoksen eroja. Huomasin, että leivontamargariinissahan on selvästi enemmän kovaa rasvaa.
Huomasin, että leivontamargariinissahan on selvästi enemmän kovaa rasvaa.
Miksi monissa ohjeissakin lukee, että käytä leivontamargariinia?
Pulla-Pirkko
Leivontamargariinit sisältävät tosiaan runsaasti kovaa rasvaa, joten on suositeltavampaa käyttää rasiamargariinia tai rasvaseoksia eli voi-kasviöljyseoksia, joissa on vähintään 60–70 prosenttia rasvaa.
Pullomargariini ja rypsiöljy sopivat hyvin pulla- ja leipätaikinoihin. Sen sijaan vaahdotettaviin taikinoihin kannattaa valita voi-kasviöljyseos.
Leivontamargariini sopii parhaiten lehti- ja viineritaikinoihin, jossa rasvan kovuus on oleellista.
Vastaajana ravitsemusasiantuntija, ETM Heli Reinivuo
Kysy ravitsemuksesta
Lähetä Helille kysymyksesi osoitteella et-lehti@sanoma.com.
Voit esittää kysymyksesi myös verkkosivullamme.
Myös perinteinen posti toimii: ET-lehti, Kysy Heliltä, PL 100, 00040 Sanoma