Ohjeessa neuvotaan käyttämään leivontamargariinia, mutta sen sisältämä kova rasva huolestuttaa. Mitä tehdä?

Pullaa tulee leivottua säännöllisesti ja olen käyttänyt taikinaan leivontamargariinia.

Nyt vertailin kaupan rasvahyllyllä margariinin ja öljy-voiseoksen eroja. Huomasin, että leivontamargariinissahan on selvästi enemmän kovaa rasvaa.

Huomasin, että leivontamargariinissahan on selvästi enemmän kovaa rasvaa.

Miksi monissa ohjeissakin lukee, että käytä leivontamargariinia?

Pulla-Pirkko

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Leivontamargariinit sisältävät tosiaan runsaasti kovaa rasvaa, joten on suositeltavampaa käyttää rasiamargariinia tai rasvaseoksia eli voi-kasviöljyseoksia, joissa on vähintään 60–70 prosenttia rasvaa.

Pullomargariini ja rypsiöljy sopivat hyvin pulla- ja leipätaikinoihin. Sen sijaan vaahdotettaviin taikinoihin kannattaa valita voi-kasviöljyseos.

Leivontamargariini sopii parhaiten lehti- ja viineritaikinoihin, jossa rasvan kovuus on oleellista.

Vastaajana ravitsemusasiantuntija, ETM Heli Reinivuo

Kysy ravitsemuksesta

Lähetä Helille kysymyksesi osoitteella et-lehti@sanoma.com.

Voit esittää kysymyksesi myös verkkosivullamme.

Myös perinteinen posti toimii: ET-lehti, Kysy Heliltä, PL 100, 00040 Sanoma

Sisältö jatkuu mainoksen alla