Sappirakkoni poistettiin puoli vuotta sitten. Kaikki on sen suhteen hyvin, mutta nyt ripuloin. Ripuli pahenee, jos vaikkapa nautin muutaman pullon olutta. Lääkärit eivät näe ripulin syy-yhteyttä leikkaukseen, kuten itse teen. Auttaisiko jokin lääke, Questran ehkä?-Africanwife

Ah! Kuvaamasi perusteella oma papusi on tässä kädenväännössä vahvempi. Sappirakon poiston jälkeen tilastollinen todennäköisyys saada sappihapporipuliksi kutsuttu liejuvaiva on 5 prosenttia. Luvalla sanoen tuo arvio voi joko pitää paikkansa tai sitten ei. Väliäkö hällä, sinänsä, kun oireistosi sopii tähän kuin nakutettu, ja annat vieläpä vinkin tepsivästä lääkkeestäkin. Jos ajattelee sappihapporipulin diagnoosia, noin yleensä, niin siihen tullaan tavallisesti poissulkujen kautta. Eliminoidaan muut ripulin syyt ensin pois.
Sappihapporipulin synty lienee se, että suolistoon joutuneet sappihapot ja -suolat lisäävät suolen sisäistä vesimäärää. Oluesta vettä tulee vielä annos lisää. Questran, kolestyramiini, sitoo sappihappoja ja on siksi sappihapporipulin ensilinjan lääke. Sitä kannattanee kokeilla, mutta reseptinhän se vaatii.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla