Mikähän minua, 83-vuotiasta mummoa, oikein vaivaa? Minulla on omituista särkyä selästä jalkaan ja käteen. Sopisiko hermo­ratahieronta tähän? Kivusta kärsivä, pillereitä välttävä

Hermoratahieronta sopii kenelle vain. Mutta miten sinun yösi oikein menee? Onko kipuja silloin enemmän kuin päiväsaikaan? Puistaako pieni vilu? Ovatko aamulla kaikki paikat jäykkinä?

Jos 83-vuotias, aiemmin koko lailla kivuton mummo alkaa yhtäkkiä muuttua kivusta raihnaiseksi, niin lihasreumahan se ensimmäisenä tulee mieleen. Lihaskipu on pahinta öisin ja aamuisin, eivätkä auta buranat eivätkä panadolit.

Ennen kuin varaat aikaa hermoratahierontaan, piipahda lääkärin pakeilla. Otetaan vanha kunnon senkka. Jos oirekuva täsmää ja senkka on koholla, niin lihasreuma on paljastettu. Sitten aloitetaan pieni annos kortisonia, ja olo on kohta kuin uudestisyntyneellä.

Särky liikkuu pitkin kehoa

Totta puhut kortisonista. Jos on esim. vähänkin taipumusta diabetekseen, niin kortisonikuurin aikana se voi puhjeta, siis diabetes. Onneksi ns. terveillä usein voi käydä niin, että kortisonin lopetuksen jälkeen päästään lopettamaan mahdollinen sokerilääkityskin, kun arvot palautuvat entisiksi, mutta tosiaan jos yhtään on taipumusta... Itse tässä olen juuri aloittanut kortisonikuurin ja tällä hetkellä joudun pistämään osan vuorokautta perusinsuliinia jopa viisinkertaisen määrän normaaliin...
Lue kommentti