Mitä tarkoittaa progressiivinen vaskulaarinen leukoenkefalopatia?

Miehelläni on todettu progressiivinen vaskulaarinen leukoenkefalopatia. Mikä sairaus se on suomeksi? Miten on varauduttava, kun sairaus on etenevä eikä ole lääkettä?  Nimimerkki Epätoivoinen

Miestäsi on tutkittu aivoperäiseksi sopivien oireitten takia. Ne voivat olla liikunnan ja tasapainon tai puheen tuottamisen häiriöitä. Tai ehkä hän sai äkillisen halvausoireen? Aivojen magneettikuvauksessa nähdään tiettyjä­ muutoksia ja siitä tuo nimi. Suomeksi se on valkoaivotauti.

Taudin syy on pienissä verisuonissa, jotka sairastuvat eivätkä ole kyenneet toimittamaan aivosoluille riittävästi happea, ja jotka sitten kuolevat. Progressiivinen tarkoittaa etenevää, vaurioita­ syntyy lisää ajan myötä. Taudinkuvat ja etenemisen nopeus ovat yksilöllisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Puutosoireita on tärkeä hoitaa harjoittelemalla liikkumista ja puheen tuotantoa. Olisi hyvä järjestää hoitopalaveri, johon osallistuisivat terveyskeskuksen omalääkäri ja tarvittavat hoitajat. Voisitte tehdä kokonaisvaltaisen suunnitelman nykyisiin ja ­tuleviin tarpeisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla