Noin vuosi sitten kompastuin ulkorappuun sellaisella voimalla, että kaaduin ovesta kahden teräslasin läpi. Kuin ihmeen kautta en satuttanut pahemmin itseäni. Silmälasista irtosi kuitenkin pieni siru, joka meni otsan ihoon. Nyt siru liikkuu ihon alla ja kutittaa kuin hiuksella siveltäisiin. Voiko asialle tehdä jotain? Onko siru vaarallinen?Huolestunut

Huh, onneksi onni oli myötä. Muistan erään potilaani, eläkkeelle jäävän terveydenhoitajan, jota vaivasi polven päällä oleva patti. Se liikkui ihon alla ja aristi hieman. Päätimme leikata sen pois ja samalla tutkia, mikä se oli.

Hämmästys oli melkoinen, kun patin sisältä tupsahti esiin kirkas lasinsiru, hioutunut, kuin pieni timantti. Kesti tovin ennen kuin hoitaja muisti, että hän oli pienenä lapsena törmännyt pöytään ja jokin lasiesine oli rikkoutunut. Polveen oli tullut haava, joka sittemmin parantui.

Tämä vastannee kysymykseesi. Vierasesineet voivat koteloitua pysyvästi kehoon eivätkä ne vaella vaarallisesti aivoihin tai sydämeen, vaikka niin joskus kuulee väitettävän. Ne kannattaa toki poistaa leikkaamalla, etenkin jos ne vaivaavat ja poisto voidaan tehdä turvallisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla