Auttavatko kasviestrogeenit vaihdevuosioireiden hoidossa? Lopetin estrogeenihoidon ja kokeilin soijavalmisteita, mutta nyt vasta tiedän, mitä ovat hikoilu ja unettomuus! Limakalvot kyllä pysyivät hyvässä kunnossa ja seksihalutkin yllättävästi paranivat. Vielä virtaa 63 v.

Todistettua hyötyä on vain estrogeenistä. Kun sen tuotanto hiipuu, tulevat vaihdevuosioireet.

Suurimmat odotukset vaihtoehtoisissa hoidoissa kohdistuvat juuri kasviestrogeeneihin. Niitä ovat lähinnä lignaanit, joita on esimerkiksi pellavansiemenissä, täysjyvissä ja marjoissa, sekä isoflavodoinit, joita on soijapavussa.

Hyvin valaiseva on tuo kokemuksesi soijapavuista. Sehän tiedetään, että esimerkiksi japanilaisilla naisilla on vähemmän vaihdevuosioireita kuin vaikkapa suomalaisilla. Soijapapujen runsasta käyttöä on pidetty yhtenä mahdollisena syynä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kasviestrogeenit edistävät terveyttä, ja niiden saanti kan­nattaa turvata syömällä terveellisesti. Luontaistuotekau­poissa myydään jo kasviestrogeenitablettejakin. Tarvitaan kuitenkin vielä paljon lääketieteellistä tutkimusta, ennen kuin voidaan sanoa, onko niistä hyötyä ja liittyykö niihin samoja haittoja kuin estrogeenikorvaukseen. Toivotaan, että tulokset ovat hyviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla