Ihminen tarvitsee suolaa, se pitää elimistömme nesteet tasapainossa, minkä ansiosta emme kuivu emmekä turpoa. Verenpainepotilasta suolan vähentäminen auttaa.

Mies syö suolaa lähes kaksi teelusikallista ja nainen reilun teelusikallisen joka päivä. Sellainen nostaa pitkän päälle verenpainetta, joka puolestaan voi johtaa aivohalvaukseen tai sydäninfarktiin.

Jos suolan käyttönsä saa supistettua vajaaseen teelusikalliseen päivässä, verenpaineen yläarvo laskee keskimäärin kuusi ja ala-arvo neljä pykälää.

Vähentäminen onnistuukin parhaiten, kun alat valita vähäsuolaisempia leipiä, juustoja, levitteitä, leikkeleitä, kaloja ja valmisruokia. Sydänmerkki pakkauksen kyljessä vinkkaa, että tuotteessa on tavallista vähemmän herrojen herkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vähentämisestä on hyötyä verenpainelääkkeiden käyttäjälle. Kun suolaa tulee niukemmin, lääkkeiden vaikutus tehostuu. Saatat pärjätä jatkossa pienemmällä lääkeannoksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näin hillitset suolankäyttöäsi

  • Riistä suolapurkki pois kokilta!
  • Suolaa saa vähemmän, kun jokainen ripottelee sitä annoksensa päälle itse.
  • Kun lisäät suolan mittalusikalla,pysyt paremmin jyvällä siitä, paljonko sitä käytät.
  • Mineraalisuolasta saat vähemmän natriumia, joka nostaa verenpainetta – kunhan et käytä sitä enempää kuin tavallista suolaa.
  • Kauppoihin on tullut uusia ihania mausteseoksia, joissa ei ole lainkaan suolaa.

Älä anna periksi! Voi mennä viikkoja, ennen kuin suu tottuu vähäsuolaiseen, mutta se palkitsee. Eräänä päivänä huomaat tunnistavasi ruoan oikean maun kaikkine vivahteineen, et pelkkää suolaa.

 

Vierailija

"Suolan vähentäminen lisää verenpainelääkkeen tehoa", sama jos sanois että sokereiden pois jättäminen lisää statiinien tehoa tai liikunta lisää masennuslääkkeen tehoa. Ei ne lisää minkään lääkkeen tehoa vaan parantaa ihmisen oloa! Sitäpaitsi pöytäsuola laskee verenpainetta että tiedoksi kaikille :)

Hämmästyttävää, että sokerisia tuotteita verotetaan ihan erikseen, mutta kukaan ei ole vielä edes harkinnut ruokiin lisättävän Natriumin verottamista. Suolansaannin vähentäminen on vaikeaa kun leipiin, juustoihin ja valmisruokiin lisätään juuri Natriumkloridia, eikä muita tarkoituksessaan samoin toimivia suoloja. Kansanterveys kuitenkin parantuisi muutamassa viikossa mikäli ruokateollisuutemme saataisiin vähentämään Natriumlisiään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla