Sydänviikon tapahtumat on tänä vuonna suunnattu koululaisille. Isovanhemmat voivat olla hengessä mukana ja vaikkapa kokata lasten kanssa sydänystävällistä ruokaa.

Tänä vuonna Sydänviikon teema on Arkisirkus. Jokaisessa perheessä arki on erilainen, ja sirkuksen pyörittämisen lomassa on välillä haasteellista pitää kiinni terveellisistä ruokavalinnoista. Viikon tapahtumat on kohdistettu erityisesti kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Sydänviikolla innostetaan perheitä löytämään toimivia valintoja arkielämäänsä, ja tässä myös isovanhemmat voivat olla mukana.

Terveet elämäntavat esille

Sydänjärjestöt nostavat Sydänviikolla terveet elintavat esille  kannustavasti. Sydänyhdistyksissä järjestetään viikolla muun muassa Neuvokas perhe -suunnistuksia, koko perheen sydänkävelyjä, Sydänmerkki-kauppatapahtumia ja koulutapahtumia.

Sydänviikon aineistoa on tilattu yli kolmannekseen Suomen noin 2500 peruskoulusta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sydänviikko on Suomessa pisimpään toteutettu terveyden teemaviikko. Kumppaneina ovat tänä vuonna Hammaslääkäriliitto ja Apteekkariliitto.
 
Valtakunnallinen Sydänviikko käynnistyy maanantaina 6.4. ja jatkuu koko viikon 13.4. saakka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähde www.sydanliitto.fi

Minulla on kyllä hyvin negatiivinen kuva sydänliitosta. Sydänmerkki mm. sokerikorppupussissa ja tyydyttyneellä rasvalla pelottelu ovat kyllä pilanneet sydänliiton maineen. En varmasti ole ainoa, tai edes kovin pienessä vähemmistössä. Mielestäni on todella noloa, että on väitetty tieteellisten tutkimusten kiistatta osoittavan tyydyttyneiden rasvojen sydänvaarat, vaikka nyt on käynyt ilmi, että oikeasti nämä tutkimukset ovat osoittaneet, että tyydyttyneet rasvat ovat sydäntautien kannalta joko neutraaleja tai lievästi sydänterveyttä edistäviä. Jos sydänliiton nykyjohto haluaisi oikeasti edistää suomalaisten sydänterveyttä järjestönsä kautta, niin he jäisivät pikaisesti eläkkeelle ja päästäisivät uutta maineeltaan puhtoista väkeä tilalle.

Tällaisissa järjestöissä olisi erittäin tärkeä käydä läpi tieteellistä aineistoa itsenäisesti ja ennakkoluulottomasti, eikä luottaa sokeasti auktoriteettien sanomisiin. Tärkeää on myös antaa suositukset tieteellisiin tutkimuksiin nojaten, eikä sen perusteella mitä itse uskoo olevan terveellisintä. Jos asiantuntija-asemassa oleva henkilö on mielestään varma jonkin asian terveellisyydestä vastoin tieteellisiä tutkimuksia ja haluaa välttämättä tuoda oman näkemyksensä julki, tulee tehdä selväksi, että kyseessä on oma mielipide, eikä tieteellisten tutkimusten mukainen tieteellinen näyttö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla