Onko psoriasikseen keksitty mitään lääkettä, jota voisi laittaa hiuspohjaan ilman tahmaisuuden tunnetta?Katinka

Ymmärrän harmisi, Katinka. Nestemäisistä linimenteistä tai geeleistä lääkeaineet saadaan imeytymään hoitoa kaipaavaan päänahan ihoon, kun niissä käytetään apuaineita. Nämä apuaineet ovat tavallisesti rasva-alkoholeja tai rasvoja, jotka työnsä tehtyään jäävät hiuspohjaan ja hiuksiin ja jättävät ne tahmaisiksi tai rasvaisiksi.

Vaikeita psoriasiksen muotoja voidaan nykyisin hoitaa vahvoilla tulehdusreaktion täsmälääkkeillä, mutta jos psoriasis on rajoittunut päänahkaan, ei niitä ole oikein mielekästä käyttää. Silloin hoito kannattaa toteuttaa paikallisesti, ja hyvä hoitotulos saavutetaan tahmaisuuden hinnalla.

Tahmaisuutta ja rasvaisuutta voi yrittää vähentää laittamalla lääkettä vain juuri ja juuri tarvittava määrä. Esimerkiksi geelimäistä Xamiolia tarvitaan kerralla vain teelusikallinen koko hiuspohjaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rasvaisuutta voi koettaa poistaa niin, että hieroo rasvaisimmille alueille kuiviin hiuksiin sampoota ja antaa sen vaikuttaa muutaman minuutin ennen normaalia pesua. Toimenpiteen voi toistaa, jos rasvaisuutta vielä jää. Tsemppiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla