Oho! Tulehtunut leikkaushaava voi sairaalassa saada pihkakäsittelyn, sillä kuusen pihkassa on jopa enemmän tehoa kuin antibiooteissa.

Vanha kansanlääke

Kun havupuu vaurioituu, haavakohta erittää pihkaa. Satoja eri ainesosia sisältävä pihka suojelee puuta taudinaiheuttajilta.

Pihka hoitaa myös ihmisen vahingoittunutta ihoa, ja pihkaa on käytetty kansanlääkinnässä muun muassa hyttysenpistoihin, haavoihin, tulehduksiin ja palovammoihin.

Paljon tehoaineita

Pihka sisältää runsaasti mikrobeja tuhoavia ainesosia. Pihkan teho perustuu sen kykyyn hillitä bakteerien kasvua ja rauhoittaa tulehdusta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Luonnonpihka sisältää myös kasvipohjaisia hormoneja, jotka edistävät solujen uusiutumista ja nopeuttavat haavojen paranemista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuusenpihka tehoaa bakteereihin paremmin kuin männynpihka.

Vaikeisiin haavoihin

Pihkaa käytetään sairaaloissa ja terveyskeskuksissa tulehtuneiden leikkaushaavojen sekä sääri- ja painehaavojen hoitoon. Pihka torjuu taudinaiheuttajia tehokkaammin kuin antibiootit ja päihittää jopa lääkkeille vastustuskykyiset MRSA- ja enterokokkibakteerit.

Pihkaa purkista

Tuoretta kuusenpihkaa voi käyttää sellaisenaan ensiapuna pieneen haavaan, joskin se on tahmeana hieman hankala käyttää.

Apteekeissa myydään pihkasalvaa haavojen, ruhjeiden, hiertymien ja pienten palovammojen hoitoon, pihkalakkaa kynsivallin tulehduksen ja jalkasienen hoitoon sekä hoitonestettä ärtyneen hiuspohjan ja ihon hoitoon.

Asiantuntijana erikoislääkäri Arno Sipponen.

Vierailija

Tässä esittelystä: propolistinktuura on erittäin tehokkaasti iholta bakteereja tappava antiseptinen liuos. Voit tiputtaa sitä suoraan haavaan tai naarmuun, ärtyneeseen päänahkaan ja kaikkialle, missä on jonkinasteista tulehdusta. Se kirvelee hetken aikaa melkoisesti, mutta toimii tehokkaasti. Propolis myös värjää ihoa hiukan ruskeaksi.

Sisäisesti en ole sitä vielä kokeillut, mutta ulkoisesti se auttaa hyvin.  Muulloin käytän joka kehon kohtaan denaturoitua spriitä, ei tule jalkasieni ei vaivaa mikään ihon kohta kun tarvittaessa voitelen vähänkään ärtyneet kohdat propoliksella tai spriillä.

Sitten suurenmoinen aine iholla käytettäväksi ja myös sisäisesti käytettäväksi on Omenaviinietikka. Sillä saa karheudet ihon pinnasta ja rikkoutuneet sormenpäätkin hoidettua. Minulla on ollut karheita näppyjä kaulan ja kasvojen alueella ja omenaviinietikka paransi ihon.

Pihkassa pihkaan

Syön pihkaa erilaisista havupuista ja niiden kävyistä, esim. setrimäntyjen, japanin lehtikuusen ja ihan kotimaisten lajien rungoilta ja kävyistä, siinä uskossa, että torjun siten viruksia ja bakteereja. Yleensä herkästi reagoivana, en ole huomannut, että olisivat allergisoineet. 

Olisi kiva saada lisätietoa, tästä pihkan sisäisesti nauttimisesta ja sen vaikutuksista ihmisiin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla