Valkosipuli auttaa torjumaan muun muassa jalkasilsaa ja useaa eri syöpää. Se pitää myös kolesterolin kurissa. Katso, miten valkosipuli on parasta nauttia – ja miten pääset hajusta eroon. 

1. Satoja hyviä ainesosia

Valkosipulista on löydetty satoja aineosia, joista noin kolmellakymmenellä on havaittu olevan terveysvaikutuksia. Tärkein vaikuttava aine on allisiini. Allisiini estää bakteereiden, hiivojen, sienten ja virusten lisääntymistä.

2. Hiivasienen torjuntaan

Valkosipuli auttaa torjumaan hiivasientä ja helikobakteeria. Rohtokasvia voi käyttää myös ulkoisesti esimerkiksi jalkasilsan hoitoon.

Valkosipuli voi sellaisenaan ärsyttää ihoa. Laimenna se veteen tai öljyyn.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Parasta raakana

Valkosipuli tuhoaa taudin aiheuttajia tehokkaimmin raakana ja murskattuna. Mitä pienemmäksi kynsi murskataan, sitä enemmän allisiinia vapautuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuumentaminen vähentää valkosipulin terveystehoa.

4. Syöpää vastaan

Valkosipulin syöminen voi auttaa ehkäisemään ruokatorven, mahalaukun ja paksusuolen syöpiä. Parhaat terveysvaikutukset saa säännöllisellä käytöllä.

Syö puolikas tai kokonainen kynsi päivässä.

5. Kolesteroli kuriin

Säännöllinen käyttö voi auttaa alentamaan myös kokonaiskolesterolia ja haitallista LDL-kolesterolia – kuten kasvisten syöminen yleensäkin.

6. Heikentää Marevanin tehoa

Valkosipuli ja sitä sisältävät ravintolisät saattavat voimistaa lääkeaineita hajottavien entsyymien toimintaa. Runsas valkosipulin käyttö voi heikentää esimerkiksi veren ohentamiseen käytettävän Marevanin tehoa.

7. Persilja peittää hajut

Valkosipulin aiheuttama pahanhajuinen hengitys johtuu rikkipitoisista yhdisteistä. Hajuhaittoja voi vähentää pureskelemalla klorofyllipitoisia kasveja, esimerkiksi persiljaa.

Lue lisää valkosipulin terveyshyödyistä täältä

Artikkeli on alun perin julkaistu ET Terveys -lehden numerossa 5/2016.

-73v/BMI-22.5

Hyvin on hajuhaitoista valittajat olleet vähissä! Yksi "nirppanenä" tukki suunsa, kun huomautin:  "söisitpä sinäkin, niin ei tarvitsisi kepin tai rollaattorin kanssa kulkea"! Monenlaista hajua  on maailmassa, osa jopa huonosta hygieniasta johtuvia, tiedä sitten miksi useinkin nämä haisuliinit ovat valkosipulin hajusta valittamassa. Itse olen "tuoksuallerginen" astmaatikko, mutta normaalit ihmiskehon hajut eivät häiritse, sitä vastoin kaikki tuoksutteet, hiuslakat, partavedet ja sun muut dödöt tukkivat huokumisen, mikä ei näiden hajupommien päähän sovi! 

Vierailija

Jos haju haittaa niin kannattaa käyttää kotimaista marinoitua. Tehoa riittää siinäkin. Lasten korvatulehdukset hoituvat myös valkosipulilla

Sisältö jatkuu mainoksen alla