Tuudittelua ja heilutusta, siltä tuntuu Trager-terapia. Silti rentouttava hoito tuntuu vielä pitkään koko vartalossa.

Makaan hoitopöydällä tai pikemminkin kellin. Trager-terapeutti Virve Mikkola heiluttelee jalkaani pehmein liikkein. Hän tuntuu saavan sen elämään ihan omaa elämäänsä. Välillä Virve kehottaa keskittämään hengityksen johonkin tiettyyn paikkaan. Huomaan unohtavani koko jalan.

Virve etenee raaja kerrallaan, painelee, heiluttelee, sivelee ja taputtelee. Hiljalleen olo alkaa tuntua lähes painottomalta. Jossain vaiheessa havahdun: Makaanko nyt selälläni vai vatsallani? No, sama se, totean raukeana, ja jatkan keskittymistä hengitykseen.

Alitajunta apuun

On helppo uskoa, kun Virve hoidon jälkeen kertoo, että hän on huomannut trager-hoidon sopivan erityisesti ihmisille, joiden on vaikea rentoutua. Hänellä käy hyvin paljon erilaisia asiakkaita, erilaisine vaivoineen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Suurella osalla asiakkaista on selkävaivoja, jotka hankaloittavat jo liikkumista, hän kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Virve pyrkii vapauttamaan kehon liikeratoja kosketuksen, hengityksen ja mielikuvien avulla. Mihinkään ei käytetä voimakeinoja.

– On aina hienoa huomata, kuinka rennon ihmisen liikeradat laajenevat, Virve toteaa.

Parhaiten Virve näkee hoidon vaikutuksen kaikkein haastavimmissa tapauksissa. Samoin näki myös hoidon kehittäjä, yhdysvaltalainen lääkäri Milton Trager.

Hän oli vakuuttunut, että kaikki meille tapahtunut on varastoituna kehoomme ja alitajuntaamme ja vain alitajunta voi vapauttaa meidät jännityksistämme. Siltä se myös tuntuu, sillä Virven keinuteltua ja lähes tuuditeltua kehoni osia, ajatukset ja mielikuvat lentelivät hauskan värikkäinä.

Trager-terapian avulla hoidetaan mm. niska-selkä-vaivoja, levottomia jalkoja, unettomuutta sekä kaikenlaisia liikerajoituksia.

Tunne itsesi, tunne kroppasi

Hoidon jälkeen ajantaju on hetken kadoksissa ja raajat tuntuvan rennoilta mötkäleiltä. Virve pyytää vielä istumaan ja kävelemään hetken. Hän antaa vinkkejä, mihin kannattaisi kävellessä kiinnittää huomiota, mitä paikkoja tunnustelemaan istuessa. Tuntuu kuin rintakehästä irtoisi vielä jokin möntti.

– Ennen kaikkea tässä onkin kyse kehontietoisuuden lisäämisestä. Niin ihminen on voi itse auttaa itseään, myös hoitojen jälkeen, Virve toteaa.

Lisätietoa trager-terapiasta löytyy osoitteesta www.trager.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla