Haluaisitko kesän pölyt ja pigmenttimuutokset pois kasvoilta? Testasimme kuinka kirkastava hoito tepsii läikikkäisiin kasvoihin.

Kuuman kesän jäljiltä kasvot eivät aina ole mukavasti päivettyneet. Usein ne näyttävät pikemminkin likaisilta, pestynäkin, ainakin minulla.

Miten kasvojen värikartaston värit saisi hieman tasoittumaan muulla kuin paksulla meikkivoiteella?

Kokeilin kirkastavaa kasvohoitoa, joka sopii myös herkemmällekin iholle. Helsinkiläisen EL-salongin kosmetologi Jaana Sippola näkee työssään lähes päivittäin valovirheiden kirjomia ja auringon syventämiä juonteita, jotka eivät tasoitu koskaan auringon ansiosta, päinvastoin. Kun läikät ovat jo syntyneet, niitä ei saa millään poppakonstilla loihdittua pois. Hänen käyttämänsä Exuviance-kasvohoito lupaa kuitenkin hieman tasoittaa niitä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hedelmäisiä happoja

Ensin kasvot pestään huolella, jonka jälkeen Jaana tarkastelee ihoni kuntoa.
– Kasvot kuoritaan kuolleesta ihosolukosta, ja sen jälkeen annetaan iholle kunnolla kosteutusta, Jaana päättää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hän päätyy levittämään herkälle ja edelliskesän kirjomille kasvoille aha-hedelmähappokuorinnan ja kosteuttavan naamion. Olen hyvin herkkä kuorinta-aineille, joten hieman jännittää, miten iho reagoi. Jaana kuitenkin kertoo, että hoitoa käytetään myös herkistyneiden ihojen sairauksiin, kuten ruusufinniin.

Minkäänlaista kutinaa tai kirvelyä ei tosiaankaan ilmene, päinvastoin, kevyt hieronta tuntuu vain piristävältä. Naamio on napakka, mutta niin mukavan oloinen, että sen alle on lähestulkoon pakko torkahtaa.

Aavistuksen kirkkaammat posket

Puolentoista tunnin hoidon jälkeen olo on levännyt, samoin iho. Sitä on sopivassa määrin hierottu, kuorittu, naamioitu ja vielä lopuksi virkistetty. Ja mikä parasta, kasvojen iholle taputellaan lopuksi hieman saman sarjan värivoidetta, jottei lopputulos ole ihan dramaattisen kalpea.

Jaana varoittelee vielä, ettei kasvoja kannata suunnata heti kohti aurinkoa. Hedelmähappohoidon jälkeen pari päivää pitäisi jopa ihan vältellä päivänpaistetta.

– Eikä auringonpalvonta ainakaan paranna ihosi aiempia valovaurioita, joten suosittelisin malttia tästä edespäin auringossa lekotteluun, Jaana toteaa ja antaa selkeät kotihoito-ohjeet: säännöllinen kasvojen puhdistus ja kosteutus sekä tarpeeksi nestettä myös sisäisesti.

Entä mikä oli lopputulos? Ainakin aavistuksen heleämpi iho. Otsan läiskät eivät vaalenneet juuri lainkaan, mutta iho sai selvästi normaalia päivittäistä voidepurkkiannosta enemmän kosteutusta – ja kivasti kiinteän tunteen, jopa pariksi viikoksi eteenpäin.

Kirkastava Exuviance-hoito, noin 95 euroa, kosmetologeilta. www.exuviance.fi/hoidot

Sisältö jatkuu mainoksen alla