Mikä on leukoaraioosi?

Sitkeää kiertohuimaustani tutkittiin aivo- ja kaularankakuvauksella. Pään magneettikuvassa todettiin isoaivohemisfäärien valkeassa aineessa pieniläiskäisiä signaalimuutoksia sopien leukoaraioosiin. Mitä ihmettä se on? Nimimerkki Tilaaja 80 v.

Arviolta kolmella kymmenestä terveistäkin ikätovereistasi pään magneettikuvauksessa todettaisiin valkean aineen pistemäisiä harventumia, jos heidät kaikki kuvattaisiin. Tässä leukoaraioosien joukossa olisivat sitten eri vaikeusasteet yhdestä ainoasta harventumasta lukuisiin.

Leukoaraioosi tarkoittaa valkean aineen harventumista. Valkea aine on vastuussa aivosolujen yhteispelistä, monimutkaisesta viestinnästä. Harventumisen syy on paikallinen hapenpuute. Vaurion syntymistä ei kuitenkaan täysin ymmärretä, eikä syntyä osata ehkäistä. Tiedetään, että yleiset valtimotautien riskitekijät voivat vaikuttaa asiaan, mutta kaikilla näitä riskitekijöitä ei ole.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun silmävärvettä on tutkittu potilailla, joilla on sekä huimausta että leukoaraioosia, on huomattu, että näiden potilaiden silmävärvetutkimus, ENG, on usein poikkeava. Tuon tiedon valossa voi ajatella, että aivokuvaus selittää ainakin osan huimauksestasi. Jos huimaukselle ei muuta syytä tai hoitoa tarjoudu, aktiivinen tasapainon ja kehon hallinnan harjoittelu olisi hyvästä. Tähän tarvitaan fysioterapeutti kumppaniksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla