Sairastin vyöruusun pari vuotta sitten. Se jätti jälkeensä repivän ja kirvelevän hermosäryn. Iho on kukkineelta alueel­ta niin arka, ettei mikään saisi sitä koskettaa. Panacod-tabletit 2–3 kertaa päivässä ja Triptyl 25 mg 1–2 tablettia yöksi ovat lääkkeeni. Onko muita kivunlievityskonsteja?
– Vuosimalli -33

Kävipä ikävä tuuri. Kukaan ei tiedä, miksi joillekin vyöruusun sairastaneille jää jälkisärky päälle. Triptyl ja Panacod ovat kyllä käypiä lääkkeitä hermosärkyyn, mutta kuten sinunkin tapauksessasi, kipu ei niitä aina kunnolla tottele. Konstit eivät onneksi lopu tähän.

Oletko tulisen ruuan ystävä? Tiesitkö, että ruuan mausteinen tulisuus johtuu kapsaisiinista, chilipippurin tehoaineesta. Sama aine on mitä monimuotoisin luonnonlääke, myös hermosärkyyn. Kun kapsaisiinia imeytetään iholaastariin, saadaan hightec-lääke, Qutenza. Qutenza-hoidossa kivulias ihoalue merkitään tarkoin ja puudutetaan voiteella ennen kuin laastari kiinnitetään ihoon, tässä vaivassa tunnin ajaksi. Laastari poistetaan, iho pestään ja rasvataan, ja hermosärky lakkaa jopa puoleksi vuodeksi. Näin käy hyvin usein.

Hoitomuoto on uusi, mutta useimmissa kipupoliklinikoissa se lienee jo rutiinia. Kannattaa tiedustella omalta lääkäriltä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Heippa vaan Ystävät !
Sairastin vyöruusun 30 v. sitten ja nyt se perhana puhkesi uudelleen, - toivon mukaan kukaan teistä ei saa sitä nahkoihinsa. Se on kenkkumainen vieras, - koen sitä parhaillaan. Rakkulat puhkesivat aivan yllättäen joulukuun viimeisenä päivänä, ja nyt tammikuun kohta päättyessä rakkulat ovat jo kuivuneet, mutta iho oikean puoleissa rintalihaksessa, kainalossa ja lapaluun ympäristössä, ovat kosketusarkoja, samoin lihakset ovat painaessa kipeitä ja ankara kutina vallankin öisin häiritsee nukkumista. Sain lääkäriltä heti toisena päivänä aklovir- viruslääkkeen ja se ehkä hillitsi jonkun verran virusten leviämistä. Luettuani viestin "Vyöruusu jätti säryn", tuli mieleen mahdollisuus saada sekin vielä harmikseen. Tartun kaikkiin oljenkorsiin, mitä saan haraviini, siispä yritän myös tätä Qutenza juttua. Myös murskattu valkosipuli- hunaja "mössö" on auttaut, nyt kokeilen myös sitä.

Hyvää Jatkoa kaikille! Anssi m. -33

Sisältö jatkuu mainoksen alla