Dolly Parton täyttää 70 vuotta. Juhlan kunniaksi kokosimme parhaista kappaleista upean soittolistan.

Moni tuntee Dolly Rebecca Partonin ainakin ulkonäöstä, josta Parton itse on todennut: "On kallista näyttää näin halvalta."

Partonin merkitys popmusiikille on merkittävä. Oman laulajanuransa lisäksi Parton on tuottelias lauluntekijä, jonka tuotanto käsittää Partonin arvion mukaan "ainakin 3000" kappaletta. Niitä ovat levyttäneet lukuisat maailmantähdet. Ansioistaan Parton on palkittu lukuisilla musiikialan palkinnoilla, 

Kuuntele Partonin parhaat tästä listasta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

In the good old days (when times were bad) on Partonin vuonna 1969 ilmestyneen albumin nimikappale ja Partonin omaa käsialaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jolene on ehkä Partonin tunnetuin kappale, jonka on levyttänyt ainakin 30 yhtyettä tai artistia. Kukaan ei ole kuitenkaan tavoittanut samaa traagisuutta, kuin Parton alkuperäislevytyksessään vuodelta 1973.

I Will always love you vuodelta 1974 on yksi musiikkihistorian komeimpia rakkauslauluja. Vuonna 1992 Whitney Houston teki kappaleesta megahitin Bodyguard-elokuvassa.

The Bargain store samannimiseltä albumilta oli soittokiellossa rohkeiden sanojensa takia. Kappale nousi silti hittilistoille vuonna 1975.

Hienoa gospel-tunnelmaa huokuva The Seeker vuodelta 1975 löytyy jännittävästi nimetyltä albumilta Dolly: The Seeker/We Used To.

9 to 5 -kappaleen Parton sävelsi komediaelokuvan tunnuskappaleeksi. Kappale oli vuoden 1980 suurimpia hittejä.

Appalachian memories ilmestyi vuonna 1983 Burlap & Satin -albumilla. Alla on tunteellinen livetaltiointi samalta vuodelta.

Loppuun vielä bonuksena se kaikkein kuuluisin Parton-versiointi.

  

Sisältö jatkuu mainoksen alla