Aidot stadin perinnelapaset neulotaan sinisellä ja keltaisella. 

Helsingin lapaset

Malli: Perinteinen
Työohje: Taito Pirkanmaa Oy
Koko: Naisen lapanen

Tarvikkeet:

Taito Pirkanmaa Oy:n paksu Pirkka-lanka tex 285 x 2 (100 % WO, vyyhti 100 g, 170 m)

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • sininen (306) 100 g
  • keltainen (222) 50 g
  • harmaa (200) 50 g
  • sukkapuikot no 3

Neuletiheys: 10 x 10 cm = 26 s ja 27 krs. Kokeile tiheyttä ja vaihda puikot tarvittaessa käsialan mukaan. Jos haluat isommat lapaset, vaihda isommat puikot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Neulominen: Luo keltaisella 54 s ja neulo 6 krs oikein. Neulo 1 krs nurin ja 1 krs oikein. Vaihda sininen lanka ja aloita kirjoneule piirroksen (alla) mukaan. Kun olet neulonut 5 kerrosta, kiinnitä päärme neulomalla aloitusreunan silmukat samanaikaisesti työssä olevien silmukoiden kanssa. Jatka kirjoneuletta piirroksen mukaan. Katso peukalon paikka piirroksesta ja ota peukalon silmukat (10 s) apulangalle. Luo tilalle uudet silmukat ja neulo kirjoneuletta piirroksen mukaan. Aloita kärkikavennukset. Kavenna 1. ja 3. puikon alussa, 1 silmukan päässä reunasta, 2 s ylivetäen ja 2. ja 4. puikon lopussa, 1 silmukan päässä reunasta, 2 s yhteen neuloen. Kun jokaisella puikolla on jäljellä 2 s, vedä lanka silmukoiden läpi ja kiristä. Neulo toinen lapanen peilikuvaksi.

Peukalo: Poimi apulangalta ja peukaloaukon reunasta silmukat puikoille (20 s) ja neulo peukalo piirroksen mukaan. Tee kavennukset samoin kuin kämmenosassa, mutta kunkin puikon reunimmaisilla silmukoilla.

Viimeistely: Päättele langanpäät ja höyrytä lapaset kevyesti.

Hoito: Pese neule käsin viileässä, 30-asteisessa, tasalämpöisessä vedessä miedolla pesuaineella kevyesti puristellen. Lämpötilan vaihtelut ja kova hankaus aiheuttavat villan vanumisen. Muotoile kosteana oikeaan muotoon. Kuivaa tasaisella alustalla ilmavassa paikassa. Höyrytä kevyesti.

Materiaali ja ohjetiedustelut:
Taito Pirkanmaa Oy, Vuolteentori 2, 33100 Tampere, 03 225 1420, taitopirkanmaa@taitopirkanmaa.fi, www.taitopirkanmaa.fi

Mallin kopiointi ja kaupallinen valmistus on kielletty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla