Voit neuloa peiton myös sileänä neuleena ja värejä vaihdellen.
Voit neuloa peiton myös sileänä neuleena ja värejä vaihdellen.

Pulleaan torkkupeittoon teet materiaalin keveistä fleecepeitteistä matonkudetekniikalla.

Fleecepeitto

Koko: 120 x 120 cm

Näitä tarvitset:

Kude: 10 fleecepeittoa

Puikot: 100 cm pitkät pyöröpuikot, koko 25 mm.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tee näin:

  1. Leikkaa peitot ”langaksi”. Taita aluksi peitto kahtia siten, että se venyy leikkaussuuntaan (venytettäessä peitto venyy helpommin toiseen suuntaan). Jos peitossa on rimpsuja, huoliteltuja reunoja tai resoreita, leikkaa ne pois.
  2. Leikkaa peitosta 8 cm leveää kaistaletta siten, että yhdestä peitosta saa yhden yhtenäisen pitkän soiron. Leikkaa piirroskuvan mukaisesti eli pyöristä reunat kääntökohdissa äläkä leikkaa loppuun asti, muuten ”lanka” katkeaa (lopeta nuolen kärjen kohdalle).
  3. Leikkaa päät vinoon ja yhdistä kaistaleet toisiinsa solmuilla. Keri ”lankaa” rullalle sitä samalla hieman venyttäen ja sitä mukaa kun saat aina yhden peiton leikattua. Kaista-leista tulee yksi iso lankakerä.
  4. Luo 35 silmukkaa ja neulo pyörö-puikolla ainaoikeaa. Voit neuloa myös sileää neuletta. Lopuksi päätä silmukat ja pujota loppu-pätkä silmukoiden sekaan.

Lue myös:

Vierailija

Samaa mieltä edellisten kanssa. Fleecestä on ollut paljon kirjoituksia mediassa viime aikoina koska siinä on paljon terveydelle haitallista mikromuovia. Penään tässä vähän vastuullisuutta artikkeleihin et-lehden toimitukselta. 

Elli

Älkää nyt neuvoko fleecestä mitään tekemään, sehän jopa valittiin vuoden turhakkeeksi viime vuonna! Villalangasta saa ekologisemman, lämpimän ja kotimaisen peiton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla