Puut notkuvat raskaina pihlajanmarjoista. Tee niistä upea kranssi tai pakasta terttuja vaikka joulupöydän koristeeksi tai talven kynttilälyhtyihin.

Komean kranssin teko ei ole ihan nopeaa homma, vaan siinä vierähti neljä tuntia. Se on aika fyysistä ja raskasta hommaa, koska pihlajanmarjatertut pitää kiinnittää napakasti rautalangalla, mutta tulos on upea.

Valmiin kranssin halkaisija on 38 cm.

Pihlajanmarjakranssi

  • reilu kassillinen pihlajanmarjaterttuja
  • 30 sanomalehtiarkkia
  • maalarinteippiä
  • 1 puola metallista sidontalankaa
  • sivuleikkurit

1. Tee pohjakranssi sanomalehdestä. Rullaa 10 sanomalehtiarkkia pinossa kulmasta aloittaen tiukaksi rullaksi ja kiinnitä  teippaamalla. Rullaa kolme tällaista pötköä ja yhdistä ne teippaamalla päistään yhteen noin metrin mittaiseksi sanomalehtipötköksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Taivuta pötkö halkaisijaltaan noin 28 cm renkaaksi ja yhdistä päät teipillä. Pohjakranssin on oltava napakka, koska pihlajanmarjat ovat tuoreina painavia. Vahvista pohjakranssia tarvittaessa maalarinteipillä tai metallilangalla.

3. Sido pihlajanmarjatertut kranssipohjaan. Aseta pari-kolme pihlajanmarjaterttua vierekkäin pohjakranssin päälle ja sivuille varret samaan suuntaan. Sido tertut napakasti varsistaan metallisella sidontalangalla pohjakranssin ympäri kiertäen.

4. Aseta seuraavat tertut niin, että niiden marjat peittävät edellisten terttujen varret ja sido uudella kierroksella metallilankaa. Jatka sitomista koko kranssin ympäri.

5. Huolehdi, että sidot terttuja myös pohjakranssin sivuille. Marjoja kannattaa sitoa reilusti, koska ne kutistuvat kuivuessaan. Pidä sidontalanka koko ajan tiukkana, jotta tertut kiinnittyvät hyvin.

6. Tee lopuksi ripustuslenkki sidontalangasta kranssin taakse.

Mallityö ja ohje: Saija Flinkkilä

 

Luonnon puolesta

Kranssi on komea, mutta muistakaa, että kyseessä on oksien katkominen elävästä puusta, mikä ei ole sallittua ilman maanomistajan lupaa. Eli omasta pihasta saat ottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla