Kuvat
Piia Arnould

Rohto-lapasia koristaa resorin kaunis palmikkoneule, joka onnistuu aloittelijaltakin. Käytössä lapasten suomenlampaanvilla tiivistyy ja huopaantuu ihanan pehmeäksi.

Rohto-lapaset

Suunnittelu: Hanna Tamminen

Koko: naisen siro
Lanka: Tukuwool Fingerin kaksinkertaisena, 100 g,
väri rohto H 36
Puikot: sukkapuikot nro 4
Tiheys: 21 s x 35 krs sileää oikeaa = 10 cm

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tee lapaset näin:  

Lapasten valepalmikko:
1.- 3. krs: 3 o, 1 n.
4. krs: *Nosta 1 neulomatta, 1 o,langankierto puikolle, 1 o, vedä puikolle nostettu silmukka kolmen äskeisen silmukan yli,
1 n*, toista *-* krs loppuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luo 40 s, jaa silmukat neljälle puikolle.

Tee resori toistamalla valepalmikkoresorin kerroksia 1-4 yhteensä 5 x. Neulo vielä kerrokset 1-3.

Kämmenosa:

Jatka sileää oikeaa. Neljännellä ja kahdeksannella kerroksella tee lisäykset peukaloa varten, oikeassa kädessä seitsemännen ja vasemmassa kädessä neljännen valepalmikon keskimmäisen silmukan kohdalle neulomalla silmukka kolmeen kertaan: neulo
oikein, mutta älä päästä silmukkaa putoamaan vasemmalta puikolta, tee langankierto, neulo sama silmukka uudelleen oikein ja päästä nyt silmukka puikolta.

Lisäysten jälkeen = 44 s.

Neulo vielä 6 krs sileää ja sitten neulo apulangat peukaloiden kohdille: oikeassa kädessä kolmannen puikon alusta ja vasemmassa toisen puikon lopusta 12 s neuloen 4 x 2 oikein yhteen + 4 s oikein. Tämän jälkeen lapasen silmukkaluku on taas 40 s.

Jatka 30 krs oikeaa tai kunnes lapanen on pikkurillin päässä.

Tee koristeelliset kärkikavennukset joka toinen kerros neulomalla ensimmäisellä kerralla puikon 2 ensimmäistä silmukkaa takareunoistaan yhteen, toisella kolmas ja neljäs s, kolmannella viides ja kuudes s jne. kunnes puikon kaksi viimeistä on neulottu
yhteen ja puikolla on 5 s.

Tee nyt vastaavia kavennuksia taas puikon alusta alkaen seuraavilla kahdella kerroksella ilman välikerroksia = 12 s. Katkaise langat ja vedä ne jäljellä olevien silmukoiden läpi, kiristä ja päättele.

Tee peukalo:

Poista apulanka ja poimi peukaloon 21 silmukkaa ja jaa kolmelle puikolle. Neulo 14 krs oikeaa, aloita joka toinen krs kavennukset samaan tyyliin kuin lapasen kärjessä.

Kun silmukoita on jäljellä 9 katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi.

Viimeistely:

Päättele langat, kostuta ja kuivata lapaset tasossa.

Artikkeli on julkaistu ET-lehden numerossa 3/2021.

Sisältö jatkuu mainoksen alla