Tuoksuvat kynttiläruukut ovat myös kauniita sisustuselementtejä. Katso ohje kolmeen tuoksukynttilään!

Vala herkullisen väriset tuikut ja koristele niillä tuoksuva ruukkuasetelma.

Tuoksuvat ruukut

Tarvikkeet

  • Lasipurkki
  • Tuikkuja – voit tehdä tuikut myös itse. Katso valmistusohje jutun lopusta!

Limettiruukku:

  • 3–4 limettiä
  • Rosmariinin oksia

Metsäruukku:

  • Kuusen oksia
  • Laakerinlehtiä

Appelsiiniruukku:

  • 1–2 appelsiinia
  • Tähtianista
  • Kanelitanko

Tee näin:

  • Leikkaa appelsiinit viipaleiksi ja asettele ne tiiviisti ja nätisti lasipurkin kylkiä pitkin.
  • Ujuta purkin ja appelsiiniviipaleen väliin kanelitanko ja tähtianiksia. Täytä kylmällä vedellä. Täytä ruukku samalla tekniikalla, jos käytät materiaaleina kuusen oksia tai limettejä. 
  • Aseta tuikku kellumaan veteen. Katso, ettei vedestä törrötä mitään, mikä voi syttyä palamaan.
  • Asetelma säilyy hyvänä pari päivää. Jos vesi samenee sitrusten mehusta, vaihda vesi. Jos haluat enemmän tuoksua, lisää veteen eteeristä öljyä.

Tuikut

Tarvikkeet 10 tuikkuun:

  • 0,5 l kynttilämassaa
  • 10 tuikkukynttilän sydäntä
  • Noin 30 värinappia
  • Kattila
  • 10 pientä tuikkuastiaa

Tee näin:

  • Sulata kynttilämassa paksupohjaisessa kattilassa liedellä, miedolla lämmöllä. Älä anna massan kiehahtaa.
  • Lisää värinappeja niin monta kuin haluat, mutta vähintään kolme nappia yhtä tuikkua kohden. Väri haalenee yllättävän paljon kynttilämassan jäähtyessä.
  • Kaada sulanut massa muottiin, aseta sydän paikoilleen ja anna jähmettyä.
  • Jos sydän ei pysy pystyssä, voit tukea sen laittamalla kaksi tikkua makaamaan muotin reunojen yli, sydänlangan molemmin puolin. Leikkaa lanka sopivaksi vasta, kun kynttilä on jähmettynyt.

Kynttilämassan puhdistus kattilasta:

Kaavi massa paistinlastalla pois kattilasta. Lopuksi kuumenna kattilaa ja pyyhi paperilla loput. Kynttilämassa irtoaa hyvin myös pakastamisen jälkeen.