
Tuoksuvat kynttiläruukut ovat myös kauniita sisustuselementtejä. Katso ohje kolmeen tuoksukynttilään!
Vala herkullisen väriset tuikut ja koristele niillä tuoksuva ruukkuasetelma.
Tuoksuvat ruukut
Tarvikkeet
- Lasipurkki
- Tuikkuja – voit tehdä tuikut myös itse. Katso valmistusohje jutun lopusta!
Limettiruukku:
- 3–4 limettiä
- Rosmariinin oksia
Metsäruukku:
- Kuusen oksia
- Laakerinlehtiä
Appelsiiniruukku:
- 1–2 appelsiinia
- Tähtianista
- Kanelitanko
Tee näin:
- Leikkaa appelsiinit viipaleiksi ja asettele ne tiiviisti ja nätisti lasipurkin kylkiä pitkin.
- Ujuta purkin ja appelsiiniviipaleen väliin kanelitanko ja tähtianiksia. Täytä kylmällä vedellä. Täytä ruukku samalla tekniikalla, jos käytät materiaaleina kuusen oksia tai limettejä.
- Aseta tuikku kellumaan veteen. Katso, ettei vedestä törrötä mitään, mikä voi syttyä palamaan.
- Asetelma säilyy hyvänä pari päivää. Jos vesi samenee sitrusten mehusta, vaihda vesi. Jos haluat enemmän tuoksua, lisää veteen eteeristä öljyä.
Tuikut
Tarvikkeet 10 tuikkuun:
- 0,5 l kynttilämassaa
- 10 tuikkukynttilän sydäntä
- Noin 30 värinappia
- Kattila
- 10 pientä tuikkuastiaa
Tee näin:
- Sulata kynttilämassa paksupohjaisessa kattilassa liedellä, miedolla lämmöllä. Älä anna massan kiehahtaa.
- Lisää värinappeja niin monta kuin haluat, mutta vähintään kolme nappia yhtä tuikkua kohden. Väri haalenee yllättävän paljon kynttilämassan jäähtyessä.
- Kaada sulanut massa muottiin, aseta sydän paikoilleen ja anna jähmettyä.
- Jos sydän ei pysy pystyssä, voit tukea sen laittamalla kaksi tikkua makaamaan muotin reunojen yli, sydänlangan molemmin puolin. Leikkaa lanka sopivaksi vasta, kun kynttilä on jähmettynyt.
Kynttilämassan puhdistus kattilasta:
Kaavi massa paistinlastalla pois kattilasta. Lopuksi kuumenna kattilaa ja pyyhi paperilla loput. Kynttilämassa irtoaa hyvin myös pakastamisen jälkeen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Seuraa meitä Facebookissa