Komean kranssin kasaaminen on melko raskasta hommaa, sillä pihlajanmarjatertut pitää kiinnittää napakasti rautalangalla. Mutta tulos on aivan ihana!

Valmiin pihlajanmarjakranssin halkaisija on 38 cm. 

Näitä tarvitset pihlajanmarjakranssiin:

Tarvikkeet

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • reilu kassillinen pihlajanmarjaterttuja
  • 30 sanomalehtiarkkia
  • maalarinteippiä
  • 1 puola metallista sidontalankaa
  • sivuleikkurit


1. Valmista ensin pohjakranssi sanomalehdestä. Rullaa 10 sanomalehtiarkkia pinossa kulmasta aloittaen tiukaksi rullaksi. Kiinnitä se kiinnitä teippaamalla.
2. Tee kolme tällaista rullaa ja yhdistä ne teippaamalla päistään yhteen noin metrin mittaiseksi sanomalehtipötköksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla


3. Taivuta pötkö halkaisijaltaan noin 28 sentin renkaaksi ja yhdistä päät teipillä. Pohjakranssin on oltava napakka, koska pihlajanmarjat ovat tuoreina painavia. Vahvista pohjakranssia tarvittaessa maalarinteipillä tai metallilangalla.

4. Ala sitoa pihlajanmarjaterttuja. Aseta pari kolme pihlajanmarjaterttua vierekkäin pohjakranssin päälle ja sivuille varret samaan suuntaan. Sido tertut napakasti varsistaan metallisella sidontalangalla pohjakranssin ympäri kiertäen.
5. Aseta seuraavat tertut niin, että niiden marjat peittävät edellisten terttujen varret ja sido uudella kierroksella metallilankaa.

5. Jatka sitomista koko kranssin ympäri. Huolehdi, että sidot terttuja myös pohjakranssin sivuille. Marjoja kannattaa sitoa reilusti, koska ne kutistuvat kuivuessaan. Pidä sidontalanka koko ajan tiukkana, jotta tertut kiinnittyvät hyvin. Tee lopuksi ripustuslenkki sidontalangasta kranssin taakse.

Mallityö ja ohje: Saija Flinkkilä

Vinkki:

  • Pohjakranssin voi tehdä myös oljesta tai pajusta.  
  • Voit halutessasi koristella kranssin niinirusetilla tai havuruusukkeella.

Tässä vielä kuva tilanteesta, kun valokuvaaja kuvasi kranssia lehteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla