Langoista kieputettu valosarja tuo pehmeää valoa kotiin.
Langoista kieputettu valosarja tuo pehmeää valoa kotiin.

Loihdi hehkua syysiltaan! Kiepauta kepeitä palloja erilaisista langoista ja upota niiden sisään valosarjan pieniä lamppuja.

Puuvillaiset virkkauslangat, helmilangat ja paperinarut sopivat valopalloihin. Jos haluat ronskimpia palloja, valitse paksu lanka.

Näitä tarvitset:

  • erilaisia puuvillalankoja tai paperinaruja
  • pieniä ilmapalloja
  • Erikeeperiä + vettä
  • sivellin ja lasi
  • sakset
  • parsinneula
  • virkkuukoukku

Tee näin:

  1. Puhalla pieni ilmapallo täyteen, solmi napakaksi. Kiepauta lankaa ristiin rastiin pallon yli melko tiheäksi lankapinnaksi ja pujota langanpää toisten lankojen alle.
  2. Sekoita purkissa  2/3 Erikeeperiä ja 1/3 vettä. Solmi pallon kantaan pitkä naru ja sivele liimaseosta koko pallon pintaan. Ripusta pallo kuivumaan narusta ja suojaa alusta lehdellä. Anna kuivua vuorokausi tai kunnes pallo on kova.
  3. Puhkaise ilmapallo kovettuneesta pallosta ja poista se virkkuukoukun tai saksenkärkien avulla. Pujota valosarjan 1–2 pientä lamppua joka palloon. Tarvittaessa voit leikata pienen viillon pujotuskohtaan.

Valmista! 

Vinkki! Voit tehdä samalla tekniikalla myös yhden suuren "aurinkopallon". Puhalla iso ilmapallo ja kieputa sen ympäri paksua puuvillalankaa tai paperinarua. koveta liimaseoksella, kuten pikkupallot, anna kuivua ja pujota ison pallon sisälle koko valosarja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Eikö tuhon pallon päälle tarvita ensin kelmua. Sen jälkeen narun kiepurus ja kuivumaan.

Ei tarvitse kelmua, ilmapallo kyllä irtoaa hyvin kun se tyhjenee. Olen kovettanut virkattuja pääsiäispalloja ilmapallojen avulla ja hyvin on onnistunut ilman kelmua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla