Professori Pertti Saurolassa on aimo annos petolintujen ylväyttä. Jopa tikkaiden käyttö on ikämiehen mielestä lälläritouhua. Piipahda hänen mukanaan pöllön pesälle!

Onneksi työ ei pilannut hyvää harrastusta. Eläinmuseon Rengastustoimiston johtajan virasta eläkkeelle jäänyt Pertti Saurola, 76, on edelleen intohimoinen tutkija ja rengastaja.

Alkukeväästä häntä pitävät kiireisenä pöllöt, juhannuksen jälkeen miestä juoksuttavat sääkset. Ja kyllä siihen väliin mahtuu myös merikotkaa ja muuta näyttävää väkeä.

Stadin kundi ja playboy

Saurolan tukikohta on Hauholla, jonne hänen äitinsä, oopperalaulaja Irja Aholainen rakennutti huvilan 1940-luvun lopulla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Siellä Pertti, räväkkä stadin kundi, on viettänyt kaikki kesät lapsuudesta lähtien. Ja siellä kirkastui hänen missionsa metsien ja petolintujen puolustajana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pertin paraatilaji on metsiemme alkuperäinen asukki viirupöllö. Käynnissä olevaa, ainutlaatuisen laajaa populaatiotutkimusta, hän nimittää tyylilleen ominaisesti: Kauniit & Rohkeat.

– Vaikka viirupöllöjen avioeroprosentti onkin alhainen, muutama playboykin on vuosien varrella tullut tutuksi. Samoin selkäsaunat, kun poikasiaan puolustavat emot hyökkäävät rengastajan niskaan kuin kamikatze-lentäjät.

Millainen suhde Pertillä on pöllöihin? Mitä viirupöllön siivistä ja sulista voi nähdä?  Katso muun muassa nämä kiinnostavasta videosta yllä.

Lue Pertti Saurolasta kertova artikkeli kokonaisuudessaan täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla