Jyväskyläläinen Irma Nurmela 56, on intohimoinen vapaa-ajan harrastaja. Keski-Suomeen kesällä suuntaaville hän suosittelee kahta kiinnostavaa tapahtumaa ja hyvää lukemista matkan varrelle.

Intohimoinen. Sana toistuu jyväskyläläisen Irma Nurmelan, 56, puheessa.

– Olen intohimoinen korujen virkkaaja, musiikin kuuntelija, lukija, lausuntataiteen ystävä ja puutarhaihminen. Lisäksi koen intohimoa sukututkimukseen, jolta alalta minulla on toiminimikin, Sukutarina Sisu.

Irma jäi työkyvyttömyyseläkkeelle sosiaalityöntekijän työstä nelisen vuotta sitten. Nyt on aikaa kulttuurille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ota talteen Irman vinkit ajankuluttamiseksi Keski-Suomessa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Avointa puhetta

Paksu tietokirja sodasta kertoo kiehtovasti arkisia selviytymistarinoita. Minua kiinnostivat erityisesti naisten ja perheen näkökulma ja Lapin sota -osuus. Hyvät valokuvat.

Rauhaton rauha. Suomalaiset ja sodan päättyminen 1944–1950. Toim. Ville Kivimäki ja Kirsi-Maria Hytönen. Vastapaino.

2. Fantastinen festivaali

60-vuotias kaupunkijuhla sisältää kaikkea, mitä toivoa voi: teatteria, rokkia, performanssia ja puhetta. Itse menen baritoni Waltteri Torikan konserttiin 13.7. Korpilahden puukirkkoon, joka on vuodelta 1827.

Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä 12.–17.7. jyvaskylankesa.fi

3.1800-luvun pihapiiriin

Kävelymatkan päässä Jyväskylän keskustasta sijaitsee upea vanha pihapiiri käsityöläiskoteineen. Synnytyslaitoskin toimi vuoteen 1919. Nyt paikalla on pienyrittäjien putiikkeja ja ihana kahvila Muisto. Pihaa isännöi kekseliäästi Margo Saxberg.

Toivolan Vanha Piha. Cygnaeuksenkatu 2. toivolanvanhapiha.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla