"Viiden pennin vaalea tikkari maistui niin hyvältä ja siitä tulee aurinkoiset lapsuusvuodet nostalgisina mieleen."

Suomalaiset ovat salmiakki- ja lakritsikansaa. Eniten menneiden aikojen makeisista haikaillaan Black Peten perään. Se oli "tahmainen herkku", joka oli kääritty kirkkaan oranssiseen pakettiin. Sisältä paljastui tumma makeinen.

– Black Pete oli hyvää ja tahmasi näpit mustiksi, muistelee Tuula Turusta.

Etlehti.fi kysyi lukijoiltaan, mitä herkkuja he haluaisivat takaisin kauppojen hyllyille. Kyselyyn vastasi ennätykselliset yli 700 ihmistä. Kiitos paljon kaikille kommenteista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suklaapatukoista halutuin on Jambo, josta oli aikoinaan monta eri makuversiota.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Jambo! Paras patukka maailmassa on riistetty pois ihmiskunnalta, räväyttää Pauli Oulusta.

– Kaipaan mansikkajamboa tai siis sitä, jossa oli se punainen täyte. Äkkiä takaisin kauppaan kiitos! Se oli ihanan sitkeää ja hyvää, kertoo Mari Tampereelta.

"Jos sai kymmenen penniä..."

Rix-rax, pennin nallekarkit, Tiffany-patukat, raitatoffee ja kunnon merkkarit.

Näitäkin lukijat ikävöivät yhä suuresti.

Makeisiin, merkistä riippumatta, yhdistetään myös ihania muistoja. ET-lehden lukijat innostuivat samalla muistelemaan lapsuutensa hetkiä, joihin makeiset liittyvät.

  • "Viiden pennin vaalea tikkari maistui niin hyvältä ja siitä tulee aurinkoiset lapsuusvuodet nostalgisina mieleen. Jos sai kymmenen penniä rahaa, täytyi heti mennä pyörällä lähikaupasta ostamaan kaksi vaaleaa tikkaria."
    Ritva, Kannus
  • "Herkkuhetkiin sain lapsena hakea läheisestä Tarmolan kaupasta Hellaksen Ruusu-suklaalevyn. Siinä oli neljää eri makua täytteenä: vadelma, appelsiini, kahvi ja krokantti. Kyllä oli hyvää; "Hellas – Teidänkin hovihankkijanne."
    Ulla, Turku
  • "Kaipaan sellaisia karkkeja, joissa oli aito metsämansikan maku ja ne sulivat aika nopeasti suuhun.  Edesmennyt veljeni toi niitä aina Kuopion markkinoilta tullessaan. Voooiii, kun ne olivat niin makeita!"
    Anja, Kuopio

Sisältö jatkuu mainoksen alla