Aikakauslehtiä kymmenen vuotta kaupannut Heimo Liljenbäck soittaa 200 puhelua päivässä, ja tunnistaa asiakkaiden kirjossa viisi selkeää perustyyppiä. Miten sinä reagoit puhelinmyyjän soittoon?

Puhelinmyyjältä vaaditaan sitkeyttä ja tilannetajua. Erityisesti sitä, että hän kestää jatkuvaa torjutuksi tulemista, vaikka tekee asiallista myyntityötä. Onneksi välillä saa nauraa -  jälkeen päin tai parhaassa tapauksessa asiakkaan kanssa.

– Joillekin potilaille on tullut lohduttava laulukin laulettua, kertoo Heimo Liljenbäck, 62.

Mikä seuraavasta viidestä tyypistä kuvaa sinua parhaiten?

1. Lyhytsanainen

Lyö saman tien luurin korvaa. Kohteliaampi versio saa pukahdettua ”paha paikka” tai ”akku loppu”. Varsinkin, jos kumppani karjuu taustalla: mitään et sitten tilaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. K-linjan tyyppi

Hersyttelee tekosyitä ja valkoisia valheita. Klassiset ”esteet” lehden tilaamiselle tunnetaan K-tyyppeinä: kaihi silmässä, kirjasto vieressä, koko talvi Kanarialla.

”Minulla on nyt sellainen sairaus, etten ehdi mitään!”

”Asun täällä keskellä metsää, ja täällä on niin pimeää, ettei näe lukeakaan.”

”Minulta on harakka varastanut lasit!”

3. Yksinäinen

Juttuseuran tarpeessa olevista moni on ollut päiväkausia itsekseen ja ilahtuu puhelinmyyjän soitosta. Saattaa pyytää jopa kahville.

 ”Kukaan ei ole koskaan puhunut minulle noin miellyttävästi.”

Joku sälyttää myyjän harteille terapeutin ja sielunhoitajan tehtäviä. Kauppa syntyy harvemmin.

4. Kiusaaja

Purkaa omaa pahaa oloaan latelemalla törkeyksiä ja uhkauksia. Saattaa jättää luurin pöydälle ja hörötellä taustalla.

5. Kultainen

Vastaa puhelimeen – ja jatkaa tilausta vaikka missä, kesken sonnin ruokinnan, hieronnan tai vessareissun.

Hauskimmat asiakkaat lähtevät leikkiin mukaan ja sutkauttavat vitsin.

Se on aina teidän myyjien kanssa semmonen homma, että alkaa kiinnostaa. Mutta laita määräaikainen, koska tilauksen irtisanominen on nykyään vaikeampaa kuin avioeron saaminen.”

 

Millaisia kokemuksia sinulla on puhelinmyyjistä? Kerro kommenteissa!

 

 

 

 

Vierailija

Minua ottaa päään nämä puhelinmyyjät vaikka olen laittanut markkinointikiellon niin silti soittavat. Eilenkin tuli soitto ja yritti myydä Eeva lehden  jatkuvaa tilausta vaikka en ole koskaan tilannut kyseistä lehtiä enkä muitakaan A-lehtiä. Mistä ihmeestä ovat saaneet puhelinnumeroni, joka on salainen. Lehdenmyyjälle on ihan turha sanoa, ettei halua näitä myyntisoittoja koska muutaman viikon päästä soittaa kuitenkin joku muu kaupustelija.Jonkun tietyn puhelinnumeron esto ei auta koska myyjillä on monia eri numeroita käytössä.

Vierailija

[quote=Vierailija]Jaaha, että tekosyitä ja valheita jos kertoo , että on kaihi silmässä, kirjasto vieressä, on talvet Kanarialla tai sairaus vie ajan.  Ja harakka ja varis vie ihan oikeasti kaikenlaisia esineitä Myös silmälaseja. 

Tämän luettuani olen tyytyväinen etten ole vastannut kohteliaasti miksi en tilaa myytyä tuotetta vaan olen katkaissut puhelun alkuunsa kun olen kuullut että soitto on asiaton. Mitä sitä jakelemaan turhia tietoja syistänsä tuntemattomille k*hjoille. [/qu ote]

Nykyään pääsen vähällä, ei tule soittoja koska olen laittanut eston päälle. Kun sen aika tuli täyteen en hoksannut ja alkoi lehtimyyjät pommittaa. Laitoin sen taas päälle ja olen maksanut lehteni, enää en mene halpaan tarjoukseen.

Jos joku vielä yrittää, sen huomaa puhelimen muistiosta, tai jos erehdyn vastaamaan, laitan puhelun loputtua eston. Tosin taitavat juonitella ja vaihtaa numeroa.Eräskin myyjä yritti kahden kuukauden ajan joka viikko useamman kerran, muistilista vain piteni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla