Hiihtopartio palaamassa rajan takaa Lieksan rintamalla helmikuussa 1940.
Hiihtopartio palaamassa rajan takaa Lieksan rintamalla helmikuussa 1940.

Posti järjestää toista kertaa keräyksen, jossa voi muistaa sotaveteraaneja ja -leskiä kortilla. Lähetä kortti viimeistään 23.11.

Sotaveteraaneja ja -leskiä voi muistaa henkilökohtaisesti kortilla, kun itsenäinen Suomi täyttää 99 vuotta. Korttikeräys järjestetään tänä vuonna toista kertaa. 

Viime vuonna suomalaiset innostuivat kampanjasta: veteraaneille lähetettiin 15 000 korttitervehdystä. Niistä moni oltiin askarreltu itse, ja esimerkiksi Jämsässä yläkouluikäiset oppilaat tehtailivat jopa 200 korttia.

Vuoden takaisen kampanjan ansiosta moni veteraani yllättyi iloisesti saamastaan kortista, kerrotaan Postin tiedotteessa. Kiitoskortti sai helsinkiläisen 97-vuotiaan veteraanin Jaakko Estolan muistelemaan rintama-aikoja näin:

– Saimme toisena sotajouluna Muurmannin rannalle korsuun postipaketin, johon lappilaiset ihmiset olivat lahjoittaneet ruokaa ja herkkuja. Se paketti teki meille pojille sodan keskellä joulun. Arvostan, että veteraaneja muistetaan vieläkin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lottana palvellut 94-vuotias Leena Tuuteri Espoosta sai kiitoskortin Rovaniemeltä saakka. Hän kertoi tuolloin pitävänsä tärkeänä sitä, että nuoretkin arvostavat sota-aikana eläneiden sukupolvien kokemuksia. 

– Tällaisen kauniin yllätyskortin ja -tervehdyksen saaminen tuntuu yksinäisestä ihmisestä tosi mukavalta. 

Näin osallistut

Lähetä tervehdyksesi tai kiitoksesi veteraanille Postille osoitteeseen:

Posti Oy, Postikorttikampanja veteraaneille, PL 7230, 00002 HELSINKI

Kortti tulee lähettää viimeistään 23. marraskuuta, jotta ne ehtivät perille itsenäisyyspäivään mennessä.

Posti toimittaa kortit perille Suomen Sotaveteraaniliiton, Sotainvalidien Veljesliiton, Rintamaveteraaniliiton ja Kaatuneitten Omaisten liiton antamien osoitetietojen mukaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla