"Sänky on ikioma. Asuin Mäkelänkadulla huoneen ja keittiön kämpässä."

ET-lehden toimittaja tapasi 60-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävän Vieno Kekkosen. Hän näytti Vienolle kuvaa 55 vuoden takaa ja pyysi kertomaan, mitä siinä tapahtuu.

”Sänky on ikioma. Asuin Mäkelänkadulla huoneen ja keittiön kämpässä. Olin tässä vaiheessa käynyt teatterikoulun ja työskennellyt näytäntökauden 1956–1957 Lahden kaupunginteatterissa. Sen jälkeen palasin Helsinkiin ja muutin tähän asuntoon.

Kuva on Ei koskaan sunnuntaisin -singlen kuvauksista, joissa valokuvaajana oli Alvar Kolanen. Single ilmestyi vuonna 1960. Sen kanteen päätyi lopulta vähän sovinnaisempi kuva, jossa istun sängylläni.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvauksissa tuota pöytää vähän siirreltiin, mutta suklaarasia taisi olla kuvan ainut lavastettu elementti. Aika lailla tämän näköistä siellä kämpässä oli.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Taiteilijaelämää jo 60 vuotta

Vieno Kekkonen viettää tänä vuonna 60-vuotistaiteilijajuhlaansa. Ei koskaan sunnuntaisin on yksi Vienon levytysuran ikivihreistä.

Kappaleen alkuperäinen tekijä oli kreikkalainen Manos Hadzidakis. Suomenkielisen version sovitti Jaakko Salo ja sanoitti viime vuoden lopulla kuollut Sauvo Puhtila alias Saukki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla