Laitetaan hyvä kiertämään ja ollaan onnellisesti pihalla. Siinä on kaupunkirengin määritelmä kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Joillakin on liikaa piha-aluetta, toisilla taas ei yhtään. Joillakin ei ole myöskään aikaa hoitaa pihaansa, toiset taas kaipaavat käsien työntämistä multaan ja muita pihatöitä.

Kaupunkirenki-palvelu on iskenyt tähän rakoon. Kaupunkirenki tekee pihasta upean ilman rahaa. Tässä ei siis makseta mitään maksuja tai palkkoja, vaan ihmiset vaihtavat palveluitaan taksvärkin hengessä.  ”Renki” saa viljeltäväksi tilkun kasvimaata, ja "isäntä" saa siitä vastapalveluksena puutarhatyötä.

– Tärkeä osa on viljelystaidon jakamisella, hiljaisen tiedon siirrolla. Pihallisten osaaminen saa uuden elämän renkien ryhtyessä hommiin, kertoo Arto Sivonen, toinen Kaupunkirengin perustajista tiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Renki voi tarjota isännälle esimerkiksi apua isoihinkin puutarhatöihin, pihasuunnitteluun tai vaikka kukkien kasteluun. Jotkut kaipaavat renkiä puolestaan loman ajaksi tai pelkästään tiettyyn fyysiseen työhön, kuten perunan nostoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tällä hetkellä ilmoituksista huomaa, että huolenpitoa kaipaavat muun muassa niin villiintyneet pihat kuin valmiiksi kylvetyt palstat.  Reippaita renkejäkin on joka lähtöön:  syyhyävästä multasormesta pienviljelijään.

Viime vuonna käynnistetty palvelu on uudistanut nyt verkkosivunsa, ja tuoreiden renkien sekä isäntien ennakkohaku on alkanut. Mukaan pääsee täysin ilman sitoutumista. Palstaa tai renkiä voi etsiä internet-osoitteessa www.kaupunkirenki.fi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla