Pujo on maamme perinnemaisemaa vahvasti valtaava vieraslaji, ja samalla myös yksi eniten allergiaoireita aiheuttavista kasveistamme.

 Pujo kukkii heinäkuun puolestavälistä elokuun loppuun. Pujon kukista vapautuu paljon siitepölyä, ja allergisten onkin syytä välttää pujoa sen kukinta-aikaan. Oma piha- ja lähipiiri kannattaa puhdistaa pujosta niin hyvin kuin mahdollista. Pujon leviämisen kannalta on oleellista estää sen kukinta ja siementäminen. Kemiallinen torjunta oikein tehtynä tehoaa jo kertakäsittelynä.

Pujoa vastaan kannattaa taistella koko kesän ajan. Orastavia pujomättäitä on syytä tuhota jo kasvukauden alussa. Kitkeminen on usein huono keino pujon torjumiseen, sillä se ei tuhoa kasvin juuria, ja pujo kasvattaa nopeasti lisää jälkiversoja.

Tehokas aine pujon torjuntaan on esimerkiksi lehtivihreän kautta vaikuttava yleisrikkahävite glyfosaatti. Glyfosaatti kulkeutuu nopeasti kasvissa lehdistä juuristoon ja se tehoaa kaikkiin lehtivihreällisiin yksi- ja kaksirikkaisiin kasveihin, myös monivuotisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Täysikasvuisiksi ehtineet, kukkivat pujot kannattaa niittää tai kitkeä ennen kuin ne ehtivät siementämään. Tärkeää on yrittää nyhtää irti myös juuret. Kukinnot voi kaivaa maahan tai polttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla