Olipa parvekkeesi valon valtakunta tai varjoisa soppi, näillä vinkeillä pääset nauttimaan vehreydestä, kukkaloistosta ja vaikka sadonkorjuusta.

Auringossa kylpevä

tila on ihanteellinen muun muassa olkikukalle, tähtisilmälle, marketalle, pelargonialle, samettiruusulle  ja timanttikukalle. Hanki reilun kokoisia ruukkuja, joissa multa ei heti kuivahda paahteessakaan. Kesäkukille on tarjolla erityismultaa, joka säilyttää kosteutta.

Olkikukka rakastaa aurinkoa
Olkikukka rakastaa aurinkoa

Lasitettu parveke,

jota valo hellii, sopii esimerkiksi karjalanneidolle, riippupelargonialle ja petunialle. Seinän peitoksi käyvät lasituksen suojassa myös monivuotiset köynnökset kuten villiviini ja humala.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Varjoisalla parvekkeella

viihtyvät muratit, hortensiat, hopeakäpälät, lobeliat ja sarviorvokit. Vastaväripareilla kuten oranssi-sininen tai keltainen-violetti, saa hehkua hämärälle parvekkeelle. Tyylikäs yhdistelmä syntyy hopealehtisistä kasveista ja voimakkaan värisistä kukista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suojaa ja siimestä

tarjoava lasitettu ja varjoisa parveke on oivallinen märkyyttä karttaville kerrotuille kukille, kuten ruusuliisalle. Sen seuraan sopivat muun muassa lumihiutale, verenpisara ja kaunislehtinen koristebataatti.

Ruusuliisa säilyy hehkeänä, kun ei kastu liikaa.
Ruusuliisa säilyy hehkeänä, kun ei kastu liikaa.

Helppohoitoiset heinäkasvit

ovat kiitollisia parvekeasukkeja. Värikirjo heinissä on upea. Esimerkiksi liki puolimetriseksi kasvava arabian sulkahirssi hehkuu limenvihreää ja punaista, koristekastikka loistaa oranssina isolla parvekkeella ja hauska tupsu höyhenheinää somistaa pientä tilaa.

Heinäkasvit kuten arabian sulkahirssi yleistyvät parvekkeillakin.
Heinäkasvit kuten arabian sulkahirssi yleistyvät parvekkeillakin.

Hyötykasviparvekkeesta

saat ilmeikkään, kun hyödynnät tilaa sekä ylös- että alaspäin. Esimerkiksi amppeleihin sopivien hyötykasvien valikoimassa on nykyisin mansikoiden ja tomaattien lisäksi muun muassa kurkkuja. Pavut ja herneet sopivat suikertamaan seinustoille ja erikokoisissa ruukuissa viihtyvät vaikakpa chilit, maissit ja paprikat. Runsaasta yrttivalikoimasta voi koota näyttäviä kokonaisuuksia.

Yhdistelmäistutuksilla saa parveketilaan kivasti ilmettä. Valitse kukkia, yrttejä ja heiniä, joille käyvät samanlaiset kasvuolot.

Näyttävä yrttivalikoima käy kukkatarhasta.
Näyttävä yrttivalikoima käy kukkatarhasta.

Multaa tarvitset

vähintään kolme litraa isoille kasveille ja litran pienille. Huolehdi myös lannoituksesta,joka lisää hyötykasvien satoisuutta ja koristekasvien kukintaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla