Aku Louhimiehen Tuntemattomasta sotilaasta on katsottavissa jo toinen traileri eli ennakkonäyte. Siinä muun muassa kuullaan, millaista musiikkia elokuvaan on luvassa.

Trailerin musiikin on säveltänyt Lasse Enersen, joka on säveltänyt myös elokuvan koko musiikin.

Musiikki on äänitetty Lahdessa. Lahden sinfoniaorkesteria johti äänityksessä ylikapellimestari ja Sibelius-festivaalin taiteellinen johtaja Dima Slobodeniuk.

− Aku Louhimiehen visio Tuntemattomasta sotilaasta resonoi minussa todella vahvasti ja toimi inspiraationa elokuvan musiikille, Enersen kertoo Elokuvaosakeyhtiö Suomen lähettämässä tiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

− Aku ymmärtää elokuvamusiikkia hyvin intuitiivisesti ja antaa säveltäjälle paljon ideoita sekä luvan kokeilla ja luoda jotain aivan uutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Olen hakenut musiikkiin vaikutteita kansanmusiikista, Sibeliukselta ja luonnosta”

Enersen on hakenut Tuntemattoman musiikkiin vaikutteita ikivanhasta suomalaisesta kansanmusiikista, Sibeliukselta ja luonnosta.

Hän kertoo myös käyttäneensä uusimpia elokuvamusiikin tuotantotekniikoita.

Aku Louhimiehen ja Jari Olavi Rantalan käsikirjoitus pohjautuu Väinö Linnan Tuntemattomaan sotilaaseen ja sen varhaisversioon, Sotaromaaniin.

Elokuvan pääosissa näyttelevät Eero Aho (Rokka), Johannes Holopainen (Kariluoto), Jussi Vatanen (Koskela) ja Aku Hirviniemi (Hietanen).

Muissa rooleissa nähdään muiden muassa Hannes Suominen, Juho Milonoff, Samuli Vauramo, Matti Ristinen, Paula Vesala, Arttu Kapulainen, Joonas Saartamo, Andrei Alén, Marketta Tikkanen ja Diana Pozharskaya.

Tuntematon sotilas saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan 27.lokakuuta.

Katso myös ensimmäinen traileri.

www.tuntematonsotilas2017.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla