Moi! Mä oon Antero, hakukoneoptimoinnin ammattilainen. Autan työkseni yrityksiä hankkimaan lisää asiakkaita orgaanisesti hakukoneoptimoinnilla.

Hakukoneoptimointi eli SEO (search engine optimizing) on markkinointia siinä missä maksettukin mainonta. Hakukoneoptimoinnin eroaa maksetusta mainonnasta siten että SEO:lla saat pitkäaikaisia tuloksia ja oikeastaan maksettua mainontaa edullisemmin. Maksetulla mainonnalla asiakasvirta loppuu heti kampanjan jälkeen, mutta hakukoneoptimoinnilla yrityksesi verkkosivut pysyvät googlen kärjessä pitkään vielä kampanjankin jälkeen.

Sopiiko hakukoneoptimointi yritykselleni?

Jos yritykselläsi on verkkosivut ja digitaalista liiketoimintaa, hakukoneoptimoinnista on varmasti hyötyä kohdallasi!

Hakukoneoptimoinnista en sinulle eniten hyötyä mikäli verkkosivuiltasi löytyy jo valmiiksi paljon asiakkaita hyödyttävää sisältöä, esimerkiksi jos kirjoitat blogia. Tällöin verkkosivusi google näkyvyyttä voidaan nostaa helposti.

Paljoko hakukoneoptimointi maksaa?

Hakukoneoptimoinnin hintaa on erittäin vaikea arvioida ilman lähtötietoja. Hinnoittelu riippuu täysin kilpailusta ja tavoitteistasi, esimerkiksi siitä millä avainsanoilla haluat saada näkyvyyttä.

Jos kilpailijasi käyttää kuukaudessa esimerkiksi tuhat euroa hakukoneoptimointiin, on sinun vaikea saada parempia tuloksia pienemmällä budjetilla.

Hyvä puoli tässä on se, ettei moni vielä osta hakukoneoptimointia. Esimerkiksi jos yrityksesi alalla jossa ei juuri ole kilpailua, voidaan verkkosivusi nostaa googlen kärkeen naurettavan pienellä budjetilla.

Vinkki: älä osta hakukoneoptimointia designtoimistolta. Hakukoneoptimointi on taitolaji ja vaikka myyjä vakuuttaisi osaamistaan, ei hän silti välttämättä ole pätevä. Parhaan hinta/laatusuhteen hakukoneoptimointiin saat siihen keskittyneeltä yritykseltä.

Mitä hyötyä on hakukoneoptimoinnista?

Hakukoneoptimoinnilla potentiaaliset asiakkaat löytävät verkkosivusi helposti googlen hakutuloksista. Jos olet kilpailijoitasi korkeammalla, saat todennäköisemmin enemmän asiakkaita kuin he.

Orgaaninen näkyvyys ei ole ainut hakukoneoptimoinnin hyöty. Tutkimusten perusteella ihmiset luottavat enemmän verkkosivuihin, jotka löytyvät googlen hakutulosten kärkipäästä. Jos verkkosivusi on googlen kärjessä, voidaan hakukoneoptimoinnilla nostaa myös yrityksesi luotettavuutta ja brändisi arvoa.

Hassu esimerkki opiskellessani AMK:ssa. Opettaja antoi tehtäväksi tehdä esitelmän hakukoneoptimoinnista ja lähes koko luokka käytti yhden yrityksen infosivua lähteenä esitelmälle.

Voinko tehdä hakukoneoptimoinnin itse

Hakukoneoptimointia on mahdollista tehdä myös itse, ja jos alalla ei ole kilpailua, pystyt todennäköisesti vaikuttamaan erittäin paljon näkyvyyteesi googlessa pienelläkin vaivalla.

Jos suunnittelet tekeväsi verkkosivullesi hakukoneoptimointia itse, suosittelen tutustumaan Googlen laatimaan hakukoneoptimointi oppaaseen. Hakukoneoptimoinnissa google on paras tiedonlähteesi. Muista pitää tietosi aina ajan tasalla kaikista googlen muutoksista

Jos taas havittelemillasi avainsanoilla on paljon kilpailua, on parasta kääntyä hakukoneoptimoinnin ammattilaisen puoleen, joka tietää mitä tekee. Näin et tuhlaa kallisarvoista aikaasi turhaan.

Mistä hakukoneoptimointia kannattaa ostaa?

Suosittelen ostamaan hakukoneoptimointia vain siihen erikoistuneilta yrityksiltä, sillä monet graafikotkin väittävät olevansa SEO-ammattilaisia ilman mitään oikeaa tietoa aiheesta.

Itseasiassa, silloin kun etsitään parasta hakukoneoptimoijaa, kannattaa sitä etsiä suoraan googlesta. Googlaa ja valitse joku parhaista tuloksista, nämä ovat varmasti ammattilaisia! Sen sijaan jos yrityksen sivut löytyvät jostain googlen hänniltä, voit olla aika varma, etteivät he ole ammattilaisia.

Itse olen työskennellyt mainostoimistossa SEO puolella ja nyt juuri aloittamassa liiketoimintaa omillani. Tarjoan hakukoneoptimointia edullisesti muutaman vuoden kokemuksella. En valitettavasti ole vielä googlen kärjessä, mutta eiköhän sivuni sinne kohta nouse. Ota yhteyttä niin jutellaan lisää.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla