Vierailija

Kansallispukuni on Itä-Hämeen puku, siitä olen nähnyt myös käytettävän nimeä Hartolan puku.
Innostuin kansalaisopissa vuonna -95 ompelemaan pukuni itse. Nimenomaan Hartolan puvun valinta omakseni oli helppo, kun olen syntyjäni hartolalainen, tosin lähtenyt sieltä jo paljon aikaa sitten, vaan kukapa synnyinseutunsa unohtaisi.
Kankaat tilattiin, niitä en ole itse kutonut, paitsi taskuvyönauhan. Syys- ja kevätkausi meni melko tarkkaan pukua työstäessä, mutta valmiiksi tuli.
Valitettavasti en osaa juhlavaa kansallispukuani käyttää, ei ole ollut semmoisia tilaisuuksia, että voisin siihen pukeutua. Toki se on tallella aarteenani ja yhä siihen mahdun. Ehkä tulee vielä vastaan päivä ja juhla, jolloin siihen sonnustaudun.

Kommentit (1)

Nina

Myös mulla on tämä puku. En oo itse ommellut pistoakaan, vaan kerännyt sen osasista pikkuhiljaa. Nyt kokonaisuus on valmis. Tarkoitus oli käyttää sitä omana 50 v. päivänä, mutta ei ehtinyt siihen. Oon käyttänyt pukua molempien lasteni lakkiaisissa, yhdessä mielenosoituksessa, jossain kirkon juhlatilaisuudessa, juhannuksena... Kun tulee sukuhäitä, -ristäisiä ja -hautajaisia, on mulla niihin puku valmiina. Tilaisuuteen kuin tilaisuuteen tuo juhlan tuntua se, että joku viitsii silittää paitanasa ja sonnustautua Suomen kansallispukuun. Käytä ihmeessä pukuasi, oon huomannut, että se oikein ilahduttaa ihmisiä. :)