
Syötkö ruokaa, jossa on runsaasti C-vitamiinia? Kiinalaistutkimuksen mukaan saatat samalla pienentää riskiäsi sairastua aivohalvaukseen.
Jos ateriasi sisältää runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja marjoja, voit samalla tulla pienentäneeksi riskiäsi sairastua aivohalvaukseeen.
Kiinalaistutkijoiden mukaan runsaasti C-vitamiinipitoista ravintoa syövien aivahalvausriski on viidenneksen pienempi kuin C-vitamiinia vähän saavien.
Yhteys koskee ravinnosta saatavaa C-vitamiinia, ei vitamiinivalmisteita.
Ryhmän havainnot jättävät vielä avoimeksi sen, kuinka paljon henkilöiden muu ruokavalio selittää tuloksia. Esimerkiksi marjoista, hedelmistä ja vihanneksista saa C-vitamiinin ohella lisäksi monia muita terveydelle hyödyllisiä ainesosia.
Tutkimus julkaistiin Journal of the American Heart Association -lehdessä.
Lähde: Duodecim
Lisää vitamiineista: