Paprika on vihanneshyllyjen väriläiskä. Tässä kahdeksan tärkeää faktaa tästä terveellisestä herkusta.

  1. Paprika kuuluu koisokasvien heimoon.  Sen sukulaisia ovat myös munakoiso ja tomaatti.
  2. Kaikille ovat tuttuja punaiset, keltaiset ja oranssit lajikkeet, mutta oletko maistanut liloja tai valkoisia paprikoita? Vihreitä vihannespaprikalajikkeita ei sen sijaan ole olemassakaan, sillä paprika värittyy aina vihreästä jonkin muun väriseksi, jos sen annetaan kehittyä riittävän pitkään.
  3. Suomalainen syö paprikaa noin 2,5 kiloa vuodessa.
  4. Viime vuonna paprikaa viljeltiin noin viiden hehtaarin alalla Suomessa.
  5. Suomessa tuotetaan melkein yksinomaan miedonmakuisia paprikalajikkeita eli niin sanottuja vihannespaprikoita.
  6. Tuliset maustepaprikat eli chilit ovat toistaiseksi olleet pääosin tuontitavaraa, mutta kotimaista tuotantoakin on Suomessa ollut jo 1990-luvulta.
  7. Paprikalla on korkean  karotenoidipitoisuuden ansiosta antioksidatiivisia vaikutuksia.
  8. Paprika on oiva vitamiinien lähde. Se sisältää muun muassa C- ja  E-vitamiineja, A-vitamiinin esiasteita sekä B-ryhmän vitamiineja. Paprika on yksi parhaista C-vitamiinin kasvislähteistä.  100 grammaa punaista paprikaa sisältää noin 180 mg C-vitamiinia.

Lähde: Ruokatieto

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tänäkeväänä on ollut kaupoissa suippopaprikaa ja voi miten se onkin makeaa verrattuna tavalliseen punaiseen paprikaan. Sitä myydään tosi erilaisilla kilohinnoilla, että kannatta katsoa! Ja syödä!

Vierailija

Kaalihaude on sitten minulle omiaan, kun tänään kaupungilla kompastuin tavaratalon muhkuraiseen matonreunaan ja kaaduin polvilleni. Pitääpä kokeilla.

Jospa ystävällisesti kertoisit miten kävi. Ei se ainakaan pahenna. Parantaa pitäisi koska siinä on tulehdusta hillitseviä anti...mitä ne nyt olikaan.

Juuli

.

Sisältö jatkuu mainoksen alla