Leivo nyt kauden mehevin juustokakku. Samasta ohjeesta saat tehtyä myös piiraita ja leivonnaisia.

Juusto-valkosuklaakakku

100 g voita tai leivontamargariinia
1 dl ruokosokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
(1 tl pomeranssinkuorta tai piparkakkumaustetta)

Täyte
2 prk (à 200 g) maustettua rahkaa, vanilja
2 prk (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
3 munaa
½ dl perunajauhoja
100 g valkosuklaata

Koristeluun
tomusokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Sekoita pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen muna ja kuivat aineet. Ripauttamalla taikinaan pomeranssinkuorta tai piparkakkumaustetta saat makua. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
  2. Valmista täyte. Sekoita vaniljarahkaan tuorejuustot, sokeri, munat ja perunajauho. Sulata valkosuklaa ja kaada täytteeseen. Sekoita tasaiseksi.
  3. Painele taikina voidellun irtovuoan (halkaisija noin 25 senttiä) pohjalle ja reunoille. Kaada täyte kakkuvuokaan.
  4. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Jos pinta tummuu paiston aikana liikaa, peitä kakku leivinpaperilla.

Karpalo-inkiväärihilloke

½ dl vettä
½ l (400 g) karpaloita
2 dl hillosokeria
pala inkivääriä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää karpalot ja kiehauta seos.
  2. Lisää hillosokeri ja hienonnettu pala tuoretta inkivääriä.
  3. Hauduta noin 15 minuuttia. Kuori pinnalle syntyvä vaahto ja purkita puhtaisiin purkkeihin. Tarjoa jäähtyneenä juustokakun kanssa.

Muunnos 1: Päärynäpiiraita

  1. Painele taikinaa tartalettivuokien pohjalle ja reunoille. Kaada päälle valkosuklaatäytettä ja aseta kes­kelle halkaistu säilykepäärynä ja mantelilastuja.
  2. Jos käytät tuoreita päärynöitä, kuori ne ja keitä kypsiksi vaaleassa glögissä noin 15–20 minuuttia. Halkaise, poista siemenet ja asettele päärynät tartaletin pinnalle.
  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Muunnos 2: Hillosydän-leivoksia

  1. Tee leivoksia. Painele valmista kauramuro- tai piparkakkutaikinaa muffinipellin kolojen pohjalle ja reunoille.
  2. Lusikoi kuppeihin valkosuklaatäytettä, keskelle reilu teelusikallinen marmeladia, (esim. appelsiini tai raparperi-inkivääri Mackeys) ja lopuksi jälleen valkosuklaatäytettä.
  3. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla