
Leivo nyt kauden mehevin juustokakku. Samasta ohjeesta saat tehtyä myös piiraita ja leivonnaisia.
Juusto-valkosuklaakakku
100 g voita tai leivontamargariinia
1 dl ruokosokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
(1 tl pomeranssinkuorta tai piparkakkumaustetta)
Täyte
2 prk (à 200 g) maustettua rahkaa, vanilja
2 prk (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
3 munaa
½ dl perunajauhoja
100 g valkosuklaata
Koristeluun
tomusokeria
- Sekoita pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen muna ja kuivat aineet. Ripauttamalla taikinaan pomeranssinkuorta tai piparkakkumaustetta saat makua. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
- Valmista täyte. Sekoita vaniljarahkaan tuorejuustot, sokeri, munat ja perunajauho. Sulata valkosuklaa ja kaada täytteeseen. Sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina voidellun irtovuoan (halkaisija noin 25 senttiä) pohjalle ja reunoille. Kaada täyte kakkuvuokaan.
- Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Jos pinta tummuu paiston aikana liikaa, peitä kakku leivinpaperilla.
Karpalo-inkiväärihilloke
½ dl vettä
½ l (400 g) karpaloita
2 dl hillosokeria
pala inkivääriä
- Kuumenna vesi kattilassa. Lisää karpalot ja kiehauta seos.
- Lisää hillosokeri ja hienonnettu pala tuoretta inkivääriä.
- Hauduta noin 15 minuuttia. Kuori pinnalle syntyvä vaahto ja purkita puhtaisiin purkkeihin. Tarjoa jäähtyneenä juustokakun kanssa.
Muunnos 1: Päärynäpiiraita
- Painele taikinaa tartalettivuokien pohjalle ja reunoille. Kaada päälle valkosuklaatäytettä ja aseta keskelle halkaistu säilykepäärynä ja mantelilastuja.
- Jos käytät tuoreita päärynöitä, kuori ne ja keitä kypsiksi vaaleassa glögissä noin 15–20 minuuttia. Halkaise, poista siemenet ja asettele päärynät tartaletin pinnalle.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Muunnos 2: Hillosydän-leivoksia
- Tee leivoksia. Painele valmista kauramuro- tai piparkakkutaikinaa muffinipellin kolojen pohjalle ja reunoille.
- Lusikoi kuppeihin valkosuklaatäytettä, keskelle reilu teelusikallinen marmeladia, (esim. appelsiini tai raparperi-inkivääri Mackeys) ja lopuksi jälleen valkosuklaatäytettä.
- Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.